Архив: Булфото
fallback

Във Велико Търново поставят заключващи механизми срещу вандализъм на контейнерите за пластмасови отпадъци, съобщиха от общинската администрация.

Целта е да се подобри ефективността на системата за разделно събиране на отпадъци, да бъдат предотвратени вандализмът и нерегламентираното изваждане на пластмасови опаковки от съдовете за смет, посочват от отдел "Околна среда".

До 20 октомври жълтите контейнери ще бъдат поетапно изтегляни, по около 30 броя на ден. След оборудването им с приспособления за заключване те ще бъдат връщани по местата си, уточниха от администрацията
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Предлагам

преди 6 години

във въпросните контейнери да бъдат събрани всички мурга....велковци,заключени,натоварени на кораби и изсипани насред океана,експериментално?!И мисля,че това мое предложение е най-доброто решение,и нашето спасение от мароканските скакалци!!!

9

Анонимен

преди 6 години

А в заградения двор на Фантастико на бул.Монтевидео в София,вандалите си влизат свободно като у дома си, направо при прибраните в уж затварящи се метални клетки контейнери за разделно събиране и си берат спокойно пласмасонки пред погледите на доставчиците на стока и на обслужващия персонал.Само един неправилно изхвърлен фас може да доведе до неприятности.Да се затворят пунктовете за вторични суровини.Да се сложат във веригите магазини машини за връщане на пластмасови и стъклени бутилки.

8

Анонимен

преди 6 години

Контейнера за стъкло се отваря отдолу, да сте виждали как контейнера е по гръб и вече е "родил"? И аз съм на мнение че трябва да се видят пунктовете които изкупуват, а не да си играем на пъдари.

fallback