Снимка: Емил Димитров, bTV

10 лица са задържани до момента при специализираната акция в Русе, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред "Фокус".

"В момента на територията на Русе се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Специализираната прокуратура и с участието на ГДБОП. Провежда се разследване за организирана престъпна група, която се занимава с разпространение на наркотични вещества и с рекет. Извършват се претърсвания", допълни Арнаудова.

Още по темата

Братът на БСП депутата Георги Стоилов - Илия, е бил задържан, съобщава "24 часа". 39-годишният родственик на червения депутат е обвинен за лидер на банда, занимаваща се с насилствени действия като побои и рекет.

При арестите е открита и дрога, а акцията продължава и в момента.

Георги Стоилов пък заяви пред bTV, че не се е виждал с брат си повече от месец. "Ние сме много различни, не следя с какво се занимава", допълни червеният депутат.

Акцията започна рано тази сутрин в крайдунавския град. Извършени са много претърсвания на различни обекти, сред които и заложни къщи.

"Продължават следствените действия и към момента. Най-рано утре ще можем да дадем повече информация, включително и за самоличността на лицата, които са обвинени в организиране, ръководене и участие в организираната престъпна група", каза още Румяна Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase