Снимка: Емил Димитров, bTV

По думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова все още е рано да се дава официална информация, но се касае за разследване на организирана престъпна група за рекет

8 души са задържани до момента в Русе при операция на ГДБОП и жандармерията срещу престъпна група. Все още не е ясно с какво се е занимавала групата - дали с наркотици или рекет.

Акцията ще продължи през целия ден. Разпитват се десетки свидетели.

Извършва се специализирана акция в заложните къщи и заведенията на брата на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия, в Русе, твърди bTV. Илия Стоилов е известен като човека, който държи нощните клубове с танцьорки в града.

Претърсвания и изземвания са извършени в заведение на централната улица "Борисова", в намиращата се в пресечката ѝ заложна къща "Монарх", както и в едноименния нощен клуб на ул. "Райко Даскалов".

По думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова все още е рано да се дава официална информация, но се касае за разследване на организирана престъпна група за рекет.

Депутатът от БСП Георги Стоилов заяви по телефона, че не знае подробности по случая и няма никаква представа за какво става въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase