Архив: Булфото
fallback

Теменужки-гиганти от рода "Мамут" ще ухаят в Университетската ботаническа градина в Балчик. За началото на есенната кампания в парка, в който ще бъдат засадени 120 000 цветя, отгледани от семена, съобщи ръководителят на Ботаническата градина Валя Машкарова.

Цветът на теменужката-великан - обагрена в розово, с тъмновиолетови "очи", достига десет сантиметра в диаметър, поясни ландшафтният архитект в парка Мариана Димитрова за БТА.

По думите й "Пинкбери" е сред трийсет и седемте нови сорта теменужки, с които градинарите през идващата седмица започват да оформят цветни фигури в парка. Теменужки с къдрави цветове и с "котешко лице" са част от новите атракции.

Започва и засаждането на луковиците на пролетните цветя. Нови двайсет сорта лалета ще разнообразят парковия пейзаж още през март, казаха ботаниците. "Негрита" от рода "Папагалови" е в тъмнолилави до черни багри.

А "Бел епок" от рода "Божуровидни" се очаква да разцъфти в бледо розово до кафяво. Заедно с 60 000 лалета градинарите ще засадят за пролетния сезон и 30 000 луковици на нарциси, зюмбюли, фритиларии и други. Ако зимата се случи по-мека, първото лале - "Джузепе Верди", може да разтвори цвят още през февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

БГ

преди 6 години

Ако някои град в които се е закрило сметище върху него може да се направят огромни парници. Такива големи парници има в Турция. В тези градове където си имат ботаническа и зоологическа градина, могат да направят парници. Така ще създадат много работни места и бизнесът ще процъфтява.

3

гост

преди 6 години

От ЕС ни задължават всички сметища да бъдат закрити. След като бъдат покрити с пръст хубаво ще бъде да се направят върху тях увеселителни паркове, ботанически и зоологически градини. Тези атрактивни неща са необходими за разнообразяване на ежедневието и отмората на хората.

2

възхитен

преди 6 години

Окръжните градове трябва задължително да имат ботаническа и зоологическа градина. Растения и животни могат да си разменят и подаряват с други градини от различни градове по между си. Освен това трябва да имат и разсадници за дървета, за да ги засаждат по улиците и в горите. Много пожари стават и горите трябва да се залесяват за да спасим природата. От дърветата жълъди падат които трябва да се засаждат вместо да ги мачкат автомобилите. Ученици могат да свършат тази полезна работа.

fallback