Снимка: Reuters, архив
fallback

В семейството на кенгуруто Барни и Кен в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се роди бебе, съобщи директорът на зоопарка Севдалина Венкова пред БТА.

Малката Лили или Лилян - защото още не се знае дали е момиче или момче, засега не излиза от торбата на майка си.

Очаква се след половин година наследникът на атрактивните животни да започне да се разхожда самостоятелно и тогава ще бъде претеглен и прегледан от ветеринарите , поясни директорът на зоологическата градина. Дарителите на семейството кенгура - швейцарското сдружение "ПроЗоо Добрич", с чиято подкрепа е изграден зоопаркът, вече са известени за новото попълнение.

След раждането освен зърна и люцерна майката Барни похапва и ябълки и круши и учи бебето от коя тревичка може да опита, разказа още Севдалина Венкова. През идващата зима цялото семейство ще бъде на топло в къщичката си, греейки се на конвекторна печка.

Появата на кенгуруто-бебе е поредното щастливо събитие в зоопарка след раждането на Викинг в семейството на конете на Пржевалски тази пролет, казаха от зоологическата градина.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич се простира върху площ от 160 декара. Зоопаркът, който е дом на 120 животни от трийсет вида, е първата лицензирана зоологическа градина в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

Имах възможността да посетя зоопарка във Виена.По филмите съм ги виждал всичките животни, на HD, на 3д, на каквото кажете, но чувството да видиш бяла мечка да плува във вода на 5 метра от теб си е уникално.Зоопарка в Добрич бе много голям преди да го преместят, сега е център за защита на животни и е само част от това което беше.

10

Анонимен

преди 6 години

да са живи и здрави

9

кочо

преди 6 години

Вие добре ли сте, 160 дка са нищо за животните, та това е една малка нива, в която са затворени животните. Разбира се, че е по-естеатвено да гледаш как лъв ловува без външна намеса, отколкото лъв, на който хвърлят пържолки. Усещали животното, какво усещате едни ограничени и залибяли животни, които няма да оцелеят в естествена среда.

fallback