Снимка: архив, Булфото
fallback

Чужденци се спасяват от КАТ, тъй като при съставянето на акта им за нарушение на пътя не присъствал преводач и те нямали представа какво подписват.

По-късно това бил и основният им довод пред съда, който уважавал жалбите им и отменял наказателните постановления. За това алармираха експерти по пътна безопасност.

Според тях почти всеки акт, съставен на чуждестранен гражданин по нашите пътища, падал в съда. На фона на над 23 500 нарушители годишно от други държави това означавало загуба от милиони левове, пише "Монитор".

Всеки втори акт от българин също бил отменян от магистратите, тъй като имало множество грешки и нарушения при съставянето му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

do 51

преди 6 години

До АнонименКато ти дойде румънец или турчин, на какъв език ще му пишеш акта, ако и той не разбира английски? Има си закони, които си имат вратички. Просто чужденците ги знаят и са спокойни.

54

Анонимен

преди 6 години

Това е поредната съдийска простотия, от която губим милиони. В Румъния на всеки чужденец с акта му се взема книжката и той, за да я вземе трябва да се яви с лицензиран преводач в полицията и си плати глобата. Твърдя,че в Румъния сме платили за 20г.- поне 30 милиона лева / зная какво говоря/ а румънците дребни суми. У нас ако акта падне в съда поради преводач това значи,че съда изобщо не вярва на полицията.Защо в Германия, Италия и др. държави актове не падат поради липса на преводач?

53

Анонимен

преди 6 години

Най-хуманният съд в кой свят живеят. Да не би германеца или подлия народ да ти обяснява на български, има си общо приети знаци, само феската република са си сложи един DUR вместо СТОП. Одържете им ги тези пари от бюджета и нека да продължават да ги отхвърлят. Качете информацията на сайта на МВнР и готово. Тук нашите медии как ни информиртат, че в Сърбия мога да лежа в затвора за превишена скорост. Не че и нашите куки не трябва да научат един език, освен майчиния си!

fallback