Снимка: bgonair.bg
fallback

Пет варианта за строежа на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле бяха обсъждани днес на открито заседание. Около 1000 жители на общината се включиха в дебатите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Кресна е категорична, че магистралата трябва да премине с две отдалечени едно от друго платна – в посока "Кулата" през съществуващото трасе на Е79, а в посока София - по ново трасе високо в планината, източно от дефилето.

Според еколози обаче по-добрият вариант е магистралата да мине изцяло източно от дефилето, а трасето на Е79 да остане като алтернативен маршрут, защото така ще се опази природата, а животът на многото рибари в района няма да бъде застрашен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

1000 човека се били включели в дебата за магистралата?Значи магистрала скоро няма да има.

18

Анонимен

преди 6 години

какво значи по същестуващото е79? да минава през града ли?? айде стига глупости, заради няколко собственика на капанчета по пътя.Статият път трябва да остане алтернативно трасе, ако ще се прави магистрала, да се прави както трябва.

17

Истината

преди 6 години

Засега е ясно, че евтиното излиза по-скъпо, т.е. ако с цел криворазбрани икономии на средства, се използва сегашният път за част от магистралата, в крайна сметка това ще ни излезе по-скъпо. Също така по-скъпо ще ни излезе, ако магистралата я направят пак с две ленти в всяко платно плюс аварийната, а ен с три ленти плюс аварийна лента, както трябва да бъде, но по-досегашния опит с ГЕРБ, явно пак ще се претупа работата, за да може ББ да се тупа в гърдите като реже лентичката на всеки километър маг

fallback