Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Цените на имотите в Банско падат драстично в последните месеци. Апартаменти в зимния ни курорт вече се намират на цени от 250 евро на квадратен метър.

Поевтиняването на жилищата е заради желанието на английските собственици да продават, за да се спасят от високите кредити, които изплащат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Жилища в големите комплекси в зимния курорт притежават основно руснаци и англичани.

И докато руснаците държат на собствеността си и много често идват в България, за да почиват в Банско, англичаните масово вадят имотите си на пазара. Главната причина са високите лихви, които плащат по кредитите си.

Бягайки от фалита, те продават на ниски цени.

Има случаи и на 50-60 процента спад на апартаменти в зависимост от това дали лицето желае веднага да го продаде или не бърза да го продава.

Българи все още рядко купуват имоти в Банско. Притеснява ги най-вече таксата за поддръжка, която са задължени да плащат всяка година, ако притежават жилище в някой от комплексите.

Паралелно с това обаче брокерите забелязват раздвижване и повишен интерес на пазара към многото изоставени хотели в курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Путин.и.КимЧенУм

преди 6 години

Мога да намаля ако си поискам и цените на имотите в ню йорк централна част и да ги изравня с банско или видин ...ае въобще к' вот си пожелая

43

otgore

преди 6 години

хахах продавали заради кредити, бягат от тоя *** наречен булгария.. само че сега трябва да намерят по големи балами от тях, за да продадът тея кошари дето са ги взели.

42

Анонимен

преди 6 години

В Банско таксите за поддръжка и ремонт вървят обикновено от 5 до 14 евро на квадрат на година. Има неинформирани, които купуват без да са наясно с таксите. Иска се договора с поддържащата фирма и решението на събранието на собствениците за последната година относно таксите. Масово се премълчават такси. Тъй като собствениците са масово в чужбина, управителят има пълномощни да ги представлява и си гласува високи такси. Впечатленията ми са от преди 2 години.

fallback