Снимка: flickr
fallback

Натуралното стопанство се завръща по селата в Северозападна България.

Пари не ни трябват,  казват пред "Труд" жители от Монтанско, които купуват само хляб, захар и сол. Останалите продукти разменят в натура със съселяните си.

Сделки са правят за всичко - заек, боровинки или смокини може да се разменят и за печка на твърдо гориво.

Стопаните правят заменки и в обработването на нивите и разпределението на земеделската продукция. Всичко необходимо се произвежда в селата, при което не възниква потребност от пазар. Спазаряват се на око и получават търсената стока.

Така се снабдяват със сушени чушки за зимата и сладко от диви плодове.

Дядо Петър от село Белотинци дал литър домашна ракийка за сирене.

"Знаем в село кой произвежда хубаво месо, мляко, пипер, домати, боб, кашкавал, сирене и така си пазаруваме", казва баба Димитранка от Чипровци.

Ако остане стока, се продава в понеделник на кооперативния пазар в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Рънте

преди 6 години

то така почна приватизацията - кон за кокошка.

28

...

преди 6 години

Еми вместо Доган, Борисов, Пеевски, Танишев, царя и прочие *** да те крадът и крадът и крадът и от данъци и от "обществени поръчки" и от къде ли не! То по добре така произвеждаш си и каквото можеш да си направиш това е! Сега верно все лекар ще ти потрябва и лекарства ще потрябват и пак ше опреш до тия знаини и не знаини крадци, ама поне малко от малко да оцелееш!

27

nqma dalaverki

преди 6 години

По този начин, обаче липсват далаверки, това е добре, правиш нещо даваш другия и той прави, как да откраднат тогава, как да присвоят пари, като няма пари, намерили са му цаката, хората, браво, ей това ве4е ще ядоса ония управници.

fallback