Снимка: Булфото
fallback

Защитата на 15-годишния Иван Иванов от Бургас, обвинен в убийството на 11-годишната Никол Йончева, ще иска домашен арест за момчето. В момента осмокласникът е в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".

Oще по темата

Жалбата за промяна на мярката вече е депозирана в съда, а заседанието е насрочено за понеделник, 28 август, от 14 часа.

Според новия адвокат на ученика най-адекватна мярка за задържане би била домашен арест, за да може Иван да бъде при родителите си.

Както вече стана ясно, той е с умствена изостаналост. Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза, която да установи дали не страда от психично заболяване.

По непотвърдена информация, тийнейджърът се води на отчет в Центъра за психично здраве. Майка му Донка отрича синът й да е болен. Жената е убедена, че той не е способен на убийство, бил много свит и наивен, по-големите деца редовно го биели. 

Разследващи обаче са категорични, че срещу 15-годишния Иван Иванов са събрани достатъчно доказателства, които го уличават в повдигнатото му обвинение. Той самият е направил частични самопризнания пред съдия, в които е казал, че с Никол се скарали затова дали да пушат наргиле.

"Дъщеря ми е била убита съвсем целенасочено. Първо е ударена по главата и е зашеметена. Лявото й ухо беше синьо. След като я е намушкал в асансьора, убиецът е избягал пеша по стълбите, оставяйки детето ми", споделя пред "24 часа" бащата на Никол Любомир Йончев.

Той поиска най-строгата присъда за извършителя - доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Един бавно развиващ който незнае да ползва лъжица ,вилица има фейбук , има идея как се трият данни от чатове в сматфони , знае че трябва да обезобрази жертвата си и да скрие оръжието .Премислил е всичко как да го направи ! Не ми пука за етноса ,да отива на смъртна присъда .Защо трябва да храним такива чудовища до смърта им ? Ще спестим много пари от смъртното назание

14

д-р Исня

преди 6 години

Затвориха всички заведения със специални грижи и натресоха лекуващите се измежду децата в нормалните училища. Да свикваме. Когато държавата само прибира парата и абдикира след това, иде гражданска война.

13

Анонимен

преди 6 години

Пуснете го да избяга, а после го търсете като Илиянчо. На училище не ходи, ще учи на закрито и под стража ще ходи на изпити.

fallback