Снимка: Dnes.bg
fallback

Внезапна нощна проверка на къмпинг "Корал" стресна туристи.

Една от тях, легендарната тенисистка Мануела Малеева, публикува гневно мнение във Facebook. В пряко включване в "България сутрин" тя отправи критики към работата на министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Това вчера беше втора проверка на "Корал". Снощи са ровили в палатките, търсили са по джобовете в кошчетата на бебета. Това е абсолютно неприемлив тормоз. Целият държавен апарат е впрегнат да покаже какъв голям проблем са защитниците на "Корал", коментира Малеева.

Тя добави, че случайно се е оказала на плажа и е изненадала със своето присъствие министър Ангелкова, която била следвана от 20 души.

"Свита, която заплашваше с 3 години затвор с прокуратура. В един момент не се сдържах и казах да престанат да говорят с подигравателен тон, не сме хора второ качество", каза още една от сестрите Малееви пред Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична, че репресивната машина е задействана на много високо ниво. По думите на Мануела Малеева не може да има репресия върху граждани, които интелигентно отстояват правата си и същевременно да няма кой да санкционира олигархията.

Междувременно министър Ангелкова обясни, че проверката на плаж "Корал" е била съвместно с Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), Регионалната здравна инспекция (РЗИ), МВР, общината и областната управа. Тя е установила, че налице е безстопанственост на частните имоти, които се намират зад плажа.

Предстои собствениците им да бъдат санкционирани.

"Също беше установено и че имот, който е държавна собственост, има нерегламентирано електроразпределително предприятие. РИОСВ попаднаха и на незаконна водоснабдителна помпа", обясни Ангелкова.

По случая са били сигнализирани прокуратурата и съответните институции, за да може нарушенията да бъдат преустановени

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

боико

преди 6 години

те са стрелят за парко място,вие палатките тара6ите

92

туристи в Столипинов

преди 6 години

Скоро един чужденец беше написал статия за това, как *** в Столипиново си изхвърлят *** директно от прозорци и балкони на улицата и го беше илюстрирал със снимка!? Ужас - сметище в културната столица на Европа - ама министърката мълчи като Антон.... Защо!? Това ли е "допустимото" лице на туристическа България, в която *** завземат държавни и частни имоти всеки ден, ползват незаконно ВСИЧКО, ние им плащаме сметките и фалшивите инвалидни пенсии, а ВИЕ МАЙ НИ ДИСКРИМИНИРАТЕ ?

91

Анонимен

преди 6 години

Това не е нашата българия, това не са нашите управляващи, те не са "наши", те са платени марионетки и работят срещу интереса на България и българите. Ние ги допуснахме да ни яхнат.

fallback