Снимка: Архив, Булфото

Бетонови панели да бъдат изградени около незаконните сметища в пловдивския квартал "Столипиново". До тази идея са стигнали в общинската фирма "Чистота", откъдето са вдигнали ръце, тъй като бунищата никнат като гъби, пише "Монитор".

Колкото и тона смет на ден да извозват от квартала хората на "Чистота", само няколко часа по-късно на същите места имало натрупани отново купища боклуци. От тях се носи непоносима смрад, а западно от оградата на ОУ "Пенчо Славейков" е тресавище от боклуци в застояла вода.

"Как да ги обуздаем? Всеки ден ринем тонове отпадъци, а след няколко дни все едно не сме чистили", казва шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

Обикновено съдовете за смет са празни, а около тях има купища боклуци. Затова и най-новата идея в общината е да се оградят бунищата с бетонови панели, за да се спре разрастването им. Бетонните ограждения са дълги 2,50 на 1,70 метра. Те ще представляват П-образни площадки, които ще се дезинфекцират.

Първата площадка ще бъде на ул. "Крайна", където обръщат автобусите и където от години се е образувало незаконно сметище.

"Ако се окаже удачна идеята, ще заградим по същия начин бунищата на улиците "Ландос", "Батак", "Крайречна", "Елба" и до ОУ "Пенчо Славейков", казва Стоянов.

Според него всяка площадка ще струва около 500 лева, а по план са предвидени да бъдат изградени осем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase