Снимка: Facebook/Asen Geshev
fallback

Павилион за погребални услуги посреща посетителите на Спешното отделение в Окръжната болница в Стара Загора. За натрапчивата услуга, която стряска посетители и близки на болните, сигнализират старозагорци в социалната мрежа Facebook.

"Не мога да повярвам на очите си. Общината си инсталира офис на погребална служба на входа на спешния център. За Бога, Господин Кмете. Малко уважение и благоприличие. Не скверните храма на Хипократ. Той и без туй е много обруган", пише мъжът, публикувал снимката.

Не е тайна, че от години погребални агенции водят истинска битка за всеки един „клиент“ покрай големите болници в цялата страна. Чрез свои хора сред медицинския персонал те бързо научават за поредния смъртен случай и възползвайки се от мъката и шока на близките, те набързо се свързват с тях, уж с обяснението, че могат бързо и евтино да организират всичко необходимо за погребението. Съкрушените близки обикновено бързо се съгласяват, защото си спестяват разкарването по погребалните агенции.

Повечето фирми с подобни услуги често се намират край големите болници, но в случая от общинската фирма "Обредни дейности" направо са забили конкуренцията в земята, поставяйки свой павилион на входа на Спешното отделение в най-голямата болница в областта.

А какво си мислят болните, влизащи с линейки в Спешното отделение на града, виждайки своевременната услуга, остава само да гадаем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Истина

преди 6 години

Бг

22

Анонимен

преди 6 години

всичко се прави за улеснение на населението.държавата оптимизира услугите за граждани.

21

Анонимен

преди 6 години

Когато продават наркотици на децата ви на входа на училището - може. Но когато някой извършва някакъв вид услуга близо до болница - не може. Данеби на сила да ви карат да си купувате услугите им? Ако имаш нужда - отиваш и купуваш. Освен ако от погребалната агенция не дават рушвети на докторите да им препращат пациентите на тях а не към отделенията.Все пак замислете се за лицемерието и двойния стандарт с който осъждате хората.

fallback