Снимка: архив, Булфото
fallback

Система за разпознаване на регистрационните номера на автомобилите предстои да бъде инсталирана на турската митница на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево на границата с България, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Това съобщи турският министър на митниците и търговията Бюлент Тюфенкчи, който добави, че новата система вече е била изпробвана на граничен пункт с Гърция.

"Въвеждаме система за разпознаване на регистрационните номера. Направихме изпитание на ГКПП Ипсала. Видяхме, че работи успешно. Ще въведем системата за разпознаване на номера и на Капъкуле и други пунктове", каза Тюфенкчи.

Министърът посети вчера ГКПП Капъкуле и разговаря с митничари и пътници. В изявление пред медиите той засегна темата за дългите опашки, които се образуват на пункта Капъкуле в резултат на интензивния трафик, особено в края на седмицата. Тюфенкчи посочи, че целта на посещението му е била да се потърсят възможности, за да бъде разрешен този въпрос.

По отношения на системата за разпознаване на номера, която ще бъде въведена, Тюфенкчи каза, че търговете и работата по инфраструктурата вече са приключили. "С тази система влизането (през границата) ще се ускори", посочи още той.

Министърът отбеляза, че на българската митница има някои проблеми "както в кадрови, така и във физически план", които ще бъдат обсъдени с българските власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

Браво това ще е още по бързо... Хората, които идват в петък на пазар в Едирне ще минат още по бързо! Без да дават на митницата талон малон...един път регистрират ли те ще ти кажат "геч, багаж контрол и чао"!

6

Анонимен

преди 6 години

"Министърът отбеляза, че на българската митница има някои проблеми "както в кадрови, така и във физически план", които ще бъдат обсъдени с българските власти."Има и то много проблеми...не може в турската страна да ми работят всичките гишета в натоварено състояния, а бг само 3-4. И като дойде време за смяна в турската страна полицаите и митничарите да се сменят точно на време...докато в бг да ми напусне гишето преди половин час!А и в турската страна вече има услуга с която да си резервираш ред

5

Анонимен

преди 6 години

Факт е, че Турция прави всичко възможно за да се минава по бързо...докато в България всичко възможно за да стане по бавно!!!

fallback