Снимка: архив, Dnes.bg
fallback

47 бежанци са заловени при операция на пловдивската полиция на пътя за Карлово. Сред тях има и 16 деца.

Два буса, натоварени с кюрди, са били спрени за проверка на отбивката за Строево и се оказало, че всички те са минали нелегално границата. Микробусите са били с хасковска регистрация, потвърди за Dnes.bg директорът на МВР-Пловдив Атанас Илков.

Чужденците не знаят точно къде са минали границата, платили са различни суми, за да бъдат транспортирани до Западна Европа.

Всички задържани ще бъдат разпитани пред съдия, а след това ще ги транспортират до лагера в Елхово.

Шофьорите на бусовете остават в ареста.

Това е втората операция в рамките на седмицата, при която се залавят бежанци и трафиканти. Канал за бежанци, в който са замесени активистката на НФСБ Анелия Велева, бивша барета и още четирима души, бе разбит от Криминална полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Хех

преди 6 години

Е кога най- накрая ще се научите какво означава "бежанец" и какво означава "мигрант". В този смисъл аз приемам тази статия като фалшива новина, а уж щяхме да се борим с фалшивите новини. Лицемерие от лакеи на власта - Нищо повече не виждам в тази статия.

14

Анонимен

преди 6 години

Как са минали съоръжението за няколко милиона?

13

кабеларов

преди 6 години

Да питат по въпроса онзи ***, кабеларя Валерито симеонов, ТОЙ е спец по трафик на мигранти, особено една негова активистка, кандидат за депутат и кмет!

fallback