Снимка: Булфото, архив
fallback

Иван Евстатиев има всички основания да осъди българската държава в Страсбург, заради отказано правосъдие. Това обяви адвокат Ташкена Колчева, защитник на подсъдимия бивш кмет на Пазарджик и Стрелча.

Oще по темата

Адвокатът на Евстатиев подчерта, че вече трети месец пловдивският районен съд не излиза с мотиви за присъдата си срещу бившия кмет - 6 години затвор за изнасилване на ученичка.

Заради забавянето на мотивите на районния съд, защитата не може да обжалва присъдата на по-горна инстанция и не може да поиска промяна на постоянната мярка за задържане, разказва BTV.

"Независимо какво ще стане от въззивното обжалване в окръжния съд, това забавяне от 3 месеца от страна на районния съдия, е основание за търсене на отговорност от нашата държава за нарушаване на правата на Иван Евстатиев. Така, че аз съм блокирана”, посочи адв. Ташкена Колчева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Всичко откраднато през годините от партийния другар Евстатиев ще отиде при другарката Ташкена за да го защитава.Защото и партията му обърна гръб както и семейството му.

26

Shopp

преди 6 години

Хахаха!Комунистическият уррод:"От това, което се изписа по случая, очевидно е..."Уррод, кое е очевидното, бря?Съдът по антрефилетата във вестниците ли съди?От това, че е изградил паметник на Толбухин за мене е очевидно, че трябва да му вържат един бордюр на краката и да го метнат в Панчаревското езеро.Ок?

25

Анонимен

преди 6 години

От това, което се писа по случая, очевидно няма изнасилване, а и тази не е малолетна. Тази присъда явно ще бъде обжалвана и като го оправдаят, тепърва ще има да плащаме за задържането му досега.

fallback