Снимка: Flickr.com

Състав на Апелативния съд в Бургас ще заседава по дело срещу обявена за издирване руска гражданка, насилвала дете, съобщиха от съда, предаде БТА.

Рускинята е задържана под стража до приключване на производството по екстрадация. Утре ще бъде гледана жалбата й срещу взетата мярка.

Татяна Северцева се издирва от съдебните власти на Руската Федерация за провеждане на наказателно производство срещу нея по обвинение в извършване на две престъпления.

Първото, по което е обвинена, е измъчване, т.е. причиняване на физически и психически страдания чрез системно нанасяне на побой и други насилствени действия към малолетно лице, намиращо се в безпомощно състояние.

Рускинята е обвинена още в насилствени действия от сексуален характер - с прилагане на насилие към детето. Действията са извършени от група лица по предварителен сговор.

Посочените престъпления имат свой аналог в текстове от Наказателния кодекс на Република България и за тях се предвижда наказание лишаване от свобода до три години - за телесна повреда на малолетно или на повече от едно лица и наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години - за блудство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase