Снимка: Facebook
fallback

Винили от стари билбордове, одеала, брезенти и дори юргани влязоха на въоръжение в страната за превенция в щетите на очакваните градушки. Така, например шуменецът Димитър Иванов публикува снимка на старателно подготвена за катаклизми "Хонда", която е покрита с родопско одеало, черги и юрган.

В столицата се виждат и други автомобили, покрити грижливо от собствениците си с одеала.

Градушката се движи с 300 обяви за час. Това показва справка в сайтовете за безплатни обявления, които предлагат услуги свързани с природната стихия, пише "Монитор".

Само минути, след като над София се изсипа градушката, в интернет пространството започнаха да валят предложения за ремонт, покривала и дори застраховки от ледените късове. Покривките за автомобил започват от 100 лева и стигат до 300, в зависимост от размера на колата. Продавачите гарантират, че дори най-едрата градушка няма да остави и следа върху боята, ако колата е завита с техния продукт.

Сервизите пък предлагат промоции от по 500 лева за ремонтиране на автомобила. Те дори промотират нова система, която не изисква пребоядисване, а само поправя вдлъбнатините по купето.

От сдружението на автосервизите в страната съобщиха, че вече дори връщат клиенти за по-сложни ремонти заради очакването да се появят такива, които имат поражения от градушките.

Причината е, че застрахователите плащат на момента, в който колата се вземе за ремонт и печалбата си заслужавала. Редовите ремонти пък се покривали едва след свършената услуга и така работилниците оставали без оборотни средства, които лесно могат да развържат.

Застрахователите пък предлагали лесни и бързи процедури за промяна на полицата, в които се включвали и щети, предизвикани от природни бедствия. Годишната ставка за автомобил там била около 10% от пазарната му цена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

оп

преди 6 години

Прави ми впечатление, че комплексираните "граждани" обожават да обиждат на "селянин" всеки, когото те не познават. Нямам представа защо е така, но е очевидно от коментарите, на които попадам. Видните граждани, които живеят в центъра на София тънат в мизерия. Прави ли ви впечатление колко олющени са фасадите на жилищните блокове в центъра? Влизали ли сте във входовете? Недейте! Имам познати, които живеят в блок със стари софиянци, които отказват ремонт във входа и потъналите в тиня изби Граждани.

24

TT

преди 6 години

До DDTKакъв ли таралясник караш ама на тая новичка Тойота викаш "старата мухлясала каляска".

23

:)

преди 6 години

Това е ултра селско и много забавно за нормалните хора :)

fallback