Снимка: "Монитор"
fallback

Родителите на малката Изабела, която пострада в джакузито на хотел в курорта "Златни пясъци“, се поболяли и стопили от мъка и тревоги след нещастието, разказа бащата Христо Христов.

Във варненската болница "Света Анна“ е направена поредната операция на детето му. Две седмици по-рано - на 14 юни тя става на 5 години, а зад гърба си има преживявания, колкото за един дълъг живот.

Oще по темата

"Влязохме в 9,30 сутринта за операция, която приключи в 13,30 часа. Изкарахме с жена ми Никол нови 4 часа в напрежение и сега сме много повече обнадеждени, защото всички изгледи за Изабела, според д-р Христов, са добри“, обясни развълнуваният баща пред "Монитор".

При инцидента бяха разкъсани тънките черва и дебелото черво и след животоспасяващите операции, Изабела ползваше сменяема торбичка за ескрементите. Последната опрерация е за свързването на дебелото черво и възстановяването на естествените функции на стомаха.

"Чакаме коремът й да заработи нормално, като докторът слуша шумовете и каза, че е добре. От пораженията тънките черва са скъсени, но според лекарите, младият организъм ще се адаптира и всичко ще се нормализира“, съобщи радостната новина Христо.

Казва, че малката Изабела много обичала да се къпе, затова баба й направила басейн в двора на къщата си в Оброчище. Те живеели в Кичево и си спомня денят, в който майката, бабата и детето тръгват за Златните, а Христо останал, за да затопли къщата, за да не изстине малката след банята.

"По едно време се обади Никол и ми каза, че може би ще загубим нашата малка принцеса. Не беше в състояние да обясни какво е станало, но си помислих, че детето се е удавило. Тръгнахме с колата на един съсед и пристигнахме пред хотела, когато линейката откарваше Изабела към болницата. Последвахе я и там вече видях истината в очите с ужасяващата картина на раненото детско телце.

Честно казано мислех, че сме я загубили, но приятели и лекарите ни даваха кураж и чудото наистина се случи. Но след това, което видях в този ден, нещо в мен се преобърна. И сега ми е така, като си помисля“, споделя Христо. Припомня си как преди време случайно се запознал с английската си съпруга Никол, която се заселила с майка си в Оброчище.

"Имат едно малко заведение, а аз съм водопроводчик и имах някаква работа там и се отбивах да се храня. Никол сервираше и я попитах кой е сготвил толкова вкусно. Не знам дали добре ме е разбрала, но каза – Аз! След това й подхвърлих, че щом готви толкова вкусно, може да се оженя за нея, а тя отговори – Добре! Така продължих да се храня в заведението и да се срещаме, след което вече решихме да се оженим. Три години правихме опити да си имаме дете и накрая се роди Изабела, нашата принцеса! Лошото дойде изведнъж и ни връхлетя със страшна сила.

Остави белези на малката и върху нас. Аз остарях с 40 години и загубих теглото си, че даже майка ми не ме позна. Жена ми Никол пък се оперира веднага, след като изписаха Изабела. Хубавото е, че детето се оправя и като всяко дете всичко ще отмине с годините. При нас е по-трудно. Тя обаче е щастлива, че може отново да се къпе в басейна. Дори и с торбичката, преди тази операция влизаше във водата. Като рибка е. Влезе в болницата смело, усмихната и каза, че иска да се върне час по-скоро в детската градина при децата. Излезе много силен характер.

След операцията и през болката, мечтае отново да плува. А от тази нейна любов към водата дойде и това нещастие. Въпреки това, отново и отново искаше и с нетърпение чака кога пак ще влезе във водата. Сега лекарите казват, че трябва само силна храна, по-често и в малки количества, докато храносмилателната система сработи“, обясни още Христо.

На въпроса какви са отношенията на семейството с хората от хотела, където се случи трагедията, младият мъж каза, че само веднъж са имали случайна среща с управителката. Случило се в Пето РУП-Варна, където давали показания по разследването на инцидента с Изабела. Тогава жената казала за 10-тина секунди няколко думи на разстроените родители под формата на някакво извинение. И толкова... "Ако бяха читави хора, можеше да дойдат до болницата, да видят как е детето. Знаеха откъде сме, можеше да ни намерят и да ни подкрепят морално, но не.

Затова ще има дело и ще ги съдим, макар, че не сме на нивото им – те са голяма фирма, а ние сме едно семейство. Но не проявиха човещина! Нашите приятели продължават да ни окуражават и подкрепят в тази битка. Ще търсим справедливост в съда. Искаме истината да излезе наяве и виновниците да си понесат вината. Решени сме да го сторим и ако трябва ще искаме и съдействието на международни институции и на посолството на Великобритания у нас“, категоричен е бащата на Изабела.

След инцидента ръководството на дружеството отказа пряк контакт с медиите, но направи писмено изявление, в което изразява своята съпричастност към пострадалото дете и готовност да окажат подкрепа за оздравяването му.

"Искаме да уверим всички заинтересовани страни, че оказваме и ще окажем пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините, довели до това събитие. По-подробна информация ще предоставим след приключване на задължителните проверки“, написаха тогава от дружеството в съобщението до медиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

***

преди 6 години

баща му*

12

От все сърце

преди 6 години

Желая на това детенце да се оправи и да забрави този преживян ужас.На родителите много сила,много кураж дори хора които не ви познават са с вас.Аз в момента се боря с ужаса 5 годишният ми син да не остане сирак,след като бака му преди 14 дни, получи спукване на аневризма.Много е трудно и тежко с години се бориш за хубавото а лошото идва за секунди и преобръща живота на 360 градуса.

11

Анонимен

преди 6 години

11 В цивилизованият свят най-големият разход на работодателя е заплатата. В България колкото и абсурдно да звучи, това им е последна грижа и печалбата им е само мечта за западняка, огромна, но парите не стигат жената, любовницата, колата куп приоритети. Няма оправдание за това нехайство, по-добре да има високи изисквания, ако ги покрие работи, ако не затваря и до там. А какъв е спа в България, масажист с едномесечен курс, върши 5 длъжности и ти казва - Епа тука е спа, ората почиват.

fallback