Снимка: архив "Булфото"
fallback

Габрово полудя в преследване на милионите от тотото след като местен жител удари голямата печалба преди дни. Хората в града търсят носещия успех тотопункт и дори ходят в църква с празен фиш и молба попът да чете над него за късмет.

Служителки от тото пунктовете в Габрово с усмивка разказват, че още от петък на обяд в пунктовете им не спират да влизат хора, които се интересуват къде точно е пуснат печелившия фиш за да опитат и те там късмета си, пише "Монитор".

Сред мераклиите за лесна печалба имало дори и мъж, дошъл специално от Русе, за да опита късмета си. След като не разбрал кой е късметлийският пункт, русенецът се заканил, че ще обиколи вскичките и ще пусне поне десет фиша във всеки от тях.

Oще по темата
"Вече втори ден при нас идват и хора, които никога през живота си не са играли тото. Някои даже ни питат как се попълва, а други си вземат готови фишове. Един от клиентите каза, че ходил на врачка и тя му била казала, че до края на лятото в Габрово щяла да падне още една голяма тотопечалба. Друг пък взе празен фиш, щял да го носи попът да му чете в църква за късмет. Абе, пощуриха се хората с тези милиони”, с усмивка разказва една от тотослужителките.

В един от пунктовете, подкрепяна от внуците си дошла и почти 100-годишна бабичка, която според близките й през целия си живот имала голям късмет и сега те се надявали тя да им помогне да ударят и някоя голяма печалба.

През тотопунктовете минали и няколко англичани, живеещи в селата около Габрово. Един от тях признал, че докато бил в родината си редовно залагал на лотария, но тук в България сега щяло да му бъде за пръв път.

Прочутите с пестеливостта си габровци се тюхкат само новият тотомилионер да не се окаже турист или случайно минал през града човек. И най-вече се надяват да не е от съседно Севлиево, с което те имат вековна непримирима вражда и се конкурират във всичко.

Габровци се надяват, че спелелилият джакпота няма да прояви стиснатост, а ще даде част от печалбата за благотворителност: за подобряване на инфраструктурата на града или да помогне на някой болен и нуждаещ се от средства за лечение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Въобще не се забелязва каквато и да е еуфория. На пунктовете няма много хора, да не говорим за опашки.Силно преувеличено е писаното. Някой с богата фантазия.

9

Хейтър Тролев

преди 6 години

При соц-а лотарията беше един път в месеца и тотото седмично . И хората си построиха апартаменти и къщи с парите , които не похарчиха за билетчета , за по 5 бири след работа и 2-3 кутии цигари .

8

беконче

преди 6 години

Лакомия....казвате...Лесни пари...Че при соца ппреди 1989г. защо имаше тото и лотария?Тогава било честно..., а сега не... И накрая ,,лесна" печалба. Няма лесна печалба, защото има хора с години играят...., и..нищо... Къде му е лесното? Май само в корупцията, ама и там се иска игрички.....

fallback