fallback

Ремонтните дейности по магистрала "Хемус" създават редица проблеми с движението, дори когато по нея не се движат ТИР-ове.

Вчера шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи, че един от мостовете, близо до София, се държи буквално "на косъм". И това е напълно обяснимо предвид обстоятелствата, че цялата автомагистрала не е пипана от 30-40 години насам и има създала се корозия.

Това заяви пред Bulgaria ON AIR Красимир Лалов от Национално сдружение на българските превозвачи.

Повод за дискусията стана отменената забрана за движение на тежкотоварни камиони в почивните дни по републиканската пътна мрежа. ТИР-ове по магистралите няма да има само по празничните дни - от 16 до 20 часа в последния работен ден преди празниците и 14 до 20 часа в последния почивен ден.

"Статистиките сочат, че само 1,5% от ПТП-тата в България са причинени от ТИР-ве. Безумие е, когато разполагаме с нормални пътища, да забраняваме движението по тях, защото ни липсва култура", отсече Красимир Лалов.

Бившият депутат Калина Крумова от своя страна подчерта, че основание за ограничение на движението на камиони, особено през летния сезон, когато движението е засилено, несъмнено има. И допълни, че е необходимо да се предприемат по-мащабни мерки вместо само да се броят жертвите на пътя.

"Страната ни е единствената, в която можем да видим задръствания в бус лентите, както и в аварийните. Това означава, че налице е обществен проблем и е факт, че много често ТИР-овете създават предпоставки за ПТП-та", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

"Преди година се прави ремонт на мостовете..."За да питаш! Ремонта на мост и кърпенето са съвсем различни дейности и различни обекти. Ако ги направеха заедно пак щеше да квичиш!

13

Анонимен

преди 6 години

Трудна за движение заради слабите шофьори. Идете в Германия да видите как се престрояват от 3 в 1 колона със 70 км/час без проблеми! Тук всеки се ръга, като овца да е по-напред!

12

Анонимен

преди 6 години

А за Орешарски, който спря строежа на магистрала Марица други магистрали съществуваха ли тогава?

fallback