Снимка: архив, БулФото
fallback

Жена на 59 години от Нова Загора е дала 10 000 лева и златни накити на телефонни измамници, съобщиха от полицията.

Тя е била заблудена, че помага на служителите на реда за залавянето на престъпна група. На 8 юни й се обадил мъж, представящ се за полицай.

Той й обяснил, че ще получи обаждане от измамници и трябва да изпълни техните искания, за да бъдат задържани. Близо два часа жената е била в постоянна връзка с измамниците по стационарния и по мобилния си телефон.

През това време е била разпитвана за жилището, в което живее, за разположението, за мебели и електроуреди. Поискали са от нея да опише номерата на банкнотите, да ги сложи в хладилника, за да не бъдат открити от измамниците, ако дойдат преди да се задейства операцията по залавянето им.

Въвлечена в измамната схема, жената е оставила пред входната врата на дома си 10 000 лева и златни накити.
По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 14В диспансера "България" информацията трудно се смила! Властите за съжаление не са в състояние да "наливат" на гражданите с фуния акъл! Повечето от бабугерите са кроманьонци с един огромен крумид на раменете вместо глава!

14

Иван

преди 6 години

Една шепа хора ги вършат тези измами и все още властта бездейства и така ги оставя да си пълнят "гушите"! На репортажите, където живеят гражданите, за които говорят , че са извършители - гледаме големи къщи изградени с много пари, пред тях скъпи коли и т.н. Ами до сега да им бяха проверили доходите след, като не могат да ги хващат. Затвора за тях не е проблем, едни от репортажите показаха, че и от затвора мамят граждани! тези които са навън взимат парите. Тези пари се реализират!

13

Баба ти

преди 6 години

До 11Каква баба бе не видя ли, че е на 59, в работоспособна възраст

fallback