Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Възможно е отново да се въведе практиката с криенето на патрулни коли и дебнещи в храстите катаджии. Това стана, след като две комисии към Народното събрание решиха да бъдат премахнати знаците, обозначаващи камери на пътя.

Oще по темата


Юристът Петър Славов потвърди за Bulgaria ON AIR, че с последните предложение наистина се допуска връщането на подобна практика.

"Не мога да разбера с какво ще е по-ефективен един катаджия, ако се е скрил в храстите и изскача внезапно в определен момент. При натоварен трафик неопитните водачи могат да реагират с рязко спиране и отбиване встрани и това може да доведе до ПТП", коментира той.

По думите му е подозрително защо се прави така, че да се върне практика, за която той подчерта, че е отдавна отхвърлена и опасна. Според Петър Славов контролът може да бъде много по-ефективен с камери, следящи за нарушения на пътя.

"Хубаво е депутатите да почерпят от добрия европейски опит", отбеляза юристът и даде пример с Швеция, където според него се справят успешно с войната по пътищата. Славов се обяви за въвеждане на повсеместно използване на камери и свеждане до минимум на човешкия фактор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Така е

преди 6 години

Леле , колко тикви пишат тук.Не е истина.

36

Кольо

преди 6 години

URL-то към статията е просто уникално :D

35

Христо

преди 6 години

Чичо 42Виждам си грамотен, като ГЕРБер.Ти не разбра ли, че никой няма да те спира. Караш с 60 км/ч в града,глоба 100 лв.Колко пъти ще те снимат, Божа работа, ще разбереш по фишовете от глобите.Няма да видиш знак, камера или кола на КАТ. Те ще се крият зад дървета, кошове за *** и т.н.СЪБУДИ СЕ !Целта е: пълнене на хазната, да има пари за далавери.

fallback