Снимка: Flugezeug.net
fallback

Русия ще проведе наблюдателна мисия над територията на България от утре, 5 юни, до 9 юни, в изпълнение на Договора за установяване на режима "Открито небе", съобщиха от Министерството на отбраната.

Групата за наблюдение от Русия ще бъде съпроводена от експерти по контрола на въоръженията от дирекция "Стратегическо планиране" и специалисти по прилагане на договора "Открито небе" от Командването на Военновъздушните сили.

Дейността ще включва полет с руски самолет за наблюдение Ан - 30 Б по предварително съгласуван маршрут със заснемане от въздуха на определени участъци от територията на страната. По време на полета действията на руския екипаж ще бъдат контролирани от български експерти на борда на самолета.

Ангажиментите, поети от България по Договора "Открито небе" допринасят за прилагане на мерките за укрепване на доверието и сигурността в европейски и световен мащаб, се отбелязва в прессъобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Фронто

преди 6 години

Към #95:Прав си. Не зная някои какво си мислят, но днес разстоянията- ' на широко' и ' на високо' още важат. От Европа до Америка бомба лети 30 мин; а България има 40 планини. Така че не е лесно нито Аме8рика ' изневиделица' да удариш, нито е лесно ако България нещо иска да скрие,да го намериш.

68

Анонимен

преди 6 години

Че тя онази ти работа много дребна, трябват мощни телеобективи, за да я снемат.

67

мдаа

преди 6 години

Тов не е новина защото нашето небе отдавна е "открито" като нямаме самолети, въпреки че не е много ясно какво я сърби *** Русия какво им на наша територия. Новина ще бъде ако български самолет прелети над руска територия и прави снимки.

fallback