Снимка: архив Булфото
fallback

Микробус, пълен с нелегални мигранти от Афганистан, е катастрофирал в района на 98 км на АМ „Тракия“, в посока София, потвърдиха за "Фокус от МВР - Пазарджик.

По първоначална информация микробусът е катастрофирал в дърво, тъй като няма наличен спирачен път. Вероятно шофьорът на МПС е заспал.

Шофьорът на буса е 17-годишен младеж, който е настанен в болница и по-късно ще бъде разпитан, съобщи bTV.

Всички пътуващи в автомобила са били мъже, без документи за самоличност. Мястото на катастрофата е отцепено и се извършва оглед от криминалисти. Движението се регулира от патрул на Магистрална полиция.

Началникът на пазарджишката болница д-р Васил Вълчев съобщи, че в лечебното заевдение са приети 17 души.

10 от приетите са починали от раните си, а 7 са хоспитализирани.

Двама души, пострадали при инцидента, са били поети от линейки от Пловдив и закарани в тамошната университетска болница.

„Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, уточни д-р Вълчев.

Той допълни, че нито един от тях не е носил документи за самоличност. „Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение”, каза още началникът на Областната болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 6 години

Разбиерамо се плюе по нас - граничарите! Минал някой, граничните корумпета го пуснали. Не че няма *** и между нас де! По медиите всичко е мед и масло, птичка не може да префръкне! Истината е, че достатъчно техника и мобилност няма, замазват се очите на народа, само ограда не е достатъчна, но рибата се вмирисва от главата!

86

Анонимен

преди 6 години

Колко е тъжно, толкова сме гладни, че ни ядоса настаняването на авганистанци в болница, без да са осигурени! Аз и сега съм гладна!

85

Партийния бус замина

преди 6 години

Kасата на герП е олекнала след трагедията.Пропуснати ползи му си казва на този инцидент.

fallback