Снимка: Булфото, архив
fallback

Зачестяват случаите на нападения от чакали в Габровско. Животновъди от района се оплакват от загуби след набезите на хищниците.

Чакали нападнали стадо в габровското село Гергини и уморили пет овце, жалва се стопанинът им и разказва, че случаят не е първият.

Хищниците погубили кози и овце в селата Пецевци и Трънито.

Горското стопанство в Габрово не ограничава ловците, посочи пред БНР директорът на горското инж. Иваничка Иванова и обясни, че за целогодишен лов на хищен дивеч се дават достатъчно разрешителни.

За отстрел на хищник се полага премия и ловците от местното дружество отстрелват по 30-35 чакала всеки месец, но при увеличената им популация тези мерки не са достатъчни, посочи председателят на дружеството Венцислав Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ГРАЖДАНИН .

преди 6 години

Интересно при толкова оглозгана държава от де се появиха толкова хищници .Освен чакали по габрово севлиевско мечки по родопите и преди ден в социалните мрежи се появи информация за глутница вълци в Странда които преминали от Турция през строго охраняваната БТГ през Оградата и нападали животни в М.Търново .Местните жители веднаж пострадаха от болестаШАП още не са се съвзели и друга беда ги сполетя Вълчанапаст.

14

Анонимен

преди 6 години

До До Анонимен 3Ясно !Всичките злини от там идат

13

Анонимен

преди 6 години

Егати смешката, не са казали не са избили всичко дето мърда ловците за 3 дни. Проблема е, че не им дават да ловуват, а не обратного.

fallback