Снимка: Булфото, архив
fallback

Специално обучени кучета, които надушват взривове, и антитерористи ще пазят концертите и масовите мероприятия, които се организират в страната ни. Тези мерки са били набелязани веднага след кървавия атентат в английския град Манчестър, при който загинаха 22 души, а над 60 бяха ранени.

Предприети крути мерки, въпреки най-ниското, трето ниво на заплаха у нас според Закона за противодействие на тероризма, съобщава "Монитор". Според официалното изявление в страната ни няма заплаха от атака на терористи. Въпреки това процедурата налагала взимането на извънредни мерки.

Така службите са вдигнати на крак, а нивото на готовност им е "зелена" и "жълта" степен. Първата означава, че те трябва да са постоянно готови за реакция, а втората, която е по-сериозна, е за "наблюдение на конкретни параметри на средата за сигурност и готовност за прилагане на допълнителни мерки".

Една от допълнителните мерки е именно засиленото полицейско присъствие по летища, метростанции и места, където ще се провеждат концерти и масови мероприятия и ще се струпат доста хора.

Там ще има поне двойно повече полиция от предвиденото. Линейките и колите на "Пожарна безопасност" също ще са в увеличен състав.

Първото подобно събитие са празненствата по случай 24 май, както и финалът за Купата на България между футболните отбори на Лудогорец и Ботев Пловдив, който ще се проведе днес от 18:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Междувременно се откроиха три големи европейски концерта до края на годината, в които не е изключено да се прицелят терористите и ще бъдат посетени от доста родни меломани. Два от тях са на Роби Уилямс и ще се състоят именно на Острова, а третият - на The Rolling Stones, ще разтърси Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

хъ

преди 6 години

Оня ден четох, че една много важна служба вече се състои само от 12 човека, нямат пари за патрони, а служителите сами си купуват специализираното облекло.

17

1234

преди 6 години

Чи то има ли такива?????

16

яЗЕКА

преди 6 години

Службите у нас на крак...:)))) Ей, че ме покинете от смех, калпазазни таквия.

fallback