Снимка: Монитор
fallback

84-годишна жена от Пловдив живее на улицата, след като съседите й я изгонили от дома й. След многобройни опити да накарат Марийка да почисти дома си комшиите й свикали общо събрание и решили да я изгонят.

"Превърнала е апартамента в бунище. Цялото стълбище мирише на котешки фекалии, а воня прониква и в съседните апартаменти, разказват съседи, цитирани от "Монитор". Комшиите помнят Марийка като чиста и приветлива жена, но след като мъжът й починал преди 20 години, жената се изолирала. Децата й спрели да я посещават и така, останала сама, пловдивчанката започнала да прибира в дома си улични котки. Заради десетките животинки и мръсотията от тях комшиите й решили да я изгонят.

Така 84-годишната жена остава на улицата.

"Живее под терасите на съседен блок. Не смее да се прибере преди полунощ, защото младежите от квартала са си намерили ново забавление да хвърлят камъни по нея, твърди във Facebook Георги Сербезов, който подал сигнал до полицията, че в апартамента на жената има 4 котки. След като напуснала дома си, пловдивчанката се връщала тайно вечер, за да храни животинките.

"Малко по-късно отново незнайно кой "заковава" вратата й с видии, на които отрязва главите и набива една в патрона на бравата. Няма влизане", разказва в социалната мрежа Пенка Попова. Така животните на бездомната Марийка остават заключени в апартамента, заради което природозащитници алармират полицията. Сега, докато природозащитниците търсят дом за 4-те котки, пловдивчанката Марийка спи на улицата.

"В подобни случаи търсим близки и роднини, а ако няма такива, настаняваме нуждаещия се в социална услуга, обясни шефката на дирекция "Социално подпомагане" Донка Аргирова. Така, ако Марийка пожелае, може да бъде настанена в център за временно настаняване за 3 месеца или в старчески дом. Социални служители признават, че голяма част от случаите, бездомните не желаят да се разделят със скитническия живот и избират да спят на улицата, вместо в специализирана институция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Въпрос

преди 6 години

А защо съседа й е отрязъл тръбите за водата???И как без вода ще се потдържа чисто???Въпроса ми е до всички коментирали .

126

Саморазправа

преди 6 години

Поредната саморазправа защото липсва държавни органи, липсва съдебна система, липсва култура, липсва сустрадателност и всеки се е увълчил. За съжаление сигурен съм че има много такива жени като тази 84г има и много такива деца да замерят живи хора с камъни има и много такива който просто си седят и чоплят семки гледайки шоуто.Държавата загина! Да живеят 240 ни царе в НС.

125

Ива

преди 6 години

This is wrong on so many levels.. "Събирачеството" на животни е психическо заболяване, а реакцията на отговорните институции е направо покъртителна. Първо жената трябва да получи предписание да кастрира котките и почиства редовно. Ако това не стане й се отнемат и й се забранява да взима нови. Ако и това не помогне се въдворява. Жената на улица, а котките заковани в апартамента - гениално, просто гениално!

fallback