Снимка: архив, Reuters
fallback

Откриха завишени нива на "естествен уран" в питейната вода в община Димитровград, в мрежата на село Върбица, съобщи областната администрация в Хасково. Данните са от проба в Националния център по радиология и радиационна защита от 11 май, съобщава bTV.

Oще по темата

В тази връзка се ограничава ползването на вода за питейни нужди във Върбица. Водата обаче може да бъде ползвана без проблем за хигиенни цели, гласи още съобщението на администрацията.

РЗИ в Хасково е издала предписание на управителя на ВиК - Димитровград за осигуряване на питейна вода - бутилирана или от водоноски, за населението на селото. При получаване на нови резултати периодично ще бъде предоставяна информация.

Временната парламентарна комисия за установяване на причините за наличие на уран във водата на Хасково ще проведе открито заседание в Областна администрация - Хасково идния понеделник от 16 часа, съобщава още пресслужбата на администрацията.

В работата се предвижда да участват Главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев, кметовете на Хасково и Димитровград, управителите на ВиК - дружествата и експерти от компетентните ведомства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

За един ден, 4овек трябва да изпие 30 литра от тази вода за да има проблеми .

11

байхейс

преди 6 години

по време на Американската агресия срещу Сърбия бяха изстреляни над 10 000 боеприпаса с обеднен уран и милиони куршуми с обеднен уран за тейки картечници 70% от Американските агресори с Косово и Черна Гора сега стратад от рак и заболявания на нервната система в следствие на този уранот там е и урана който пием в България !!!

10

Анонимен

преди 6 години

До пий,куме 5Космическо гориво, космическо население, космически държавни резултати и просперитет, космическо бъдеще, космическо здраве и житейска сполука, космическа поука! Резултатите са на лице!

fallback