Архив: Булфото
fallback

Средната възраст на спасителите по варненските плажове е около 50 години. Възнаграждението им е около 1000 лева месечно с включена храна, но въпреки това липсват желаещи да се обучават. Това разкри Андрей Василев - търговски директор на фирмата, която стопанисва цялата градска ивица без Офицерския плаж.

Според него трябва да падне монополът за обучение на кадрите от БЧК, тъй като цената за един курс е около 500 лева, а фирмите концесионери да имат право сами да обучават своите спасители. В момента младите спасители са много по-малко от тези на пенсионна възраст.

Летовниците на варненския плаж ще плащат по 5 лева за чадър и за шезлонг, като тази цена ще се запази и през следващите 5 години.

До началото на летния сезон ще бъде завършен третият етап от ремонта на морските бани. На 10 млн. лв. възлиза общата инвестиция в строителните дейности, които трябва да приключат следващата година с изграждането на сърф база и училище за водолазни спортове на мястото на съблекалните на Рибарския плаж.

Въпреки че морските бани не са паметници на културата, техният ремонт е съгласуван с Министерството на културата, а след него ще се отвори визуални и физическо пространство за контакт с морето, обясни Василев пред "Дарик". 

Според него държавата трябва да вложи около 10 млн. лв. в рехабилитация на буните, които са в окаяно състояние. В противен случай в следващите години варненци могат да останат без плажна ивица, тъй като тя ще бъде погълната от морето. Заплахата касае най-вече северната част на варненската плажна ивица, където пясъкът изчезва. За сметка на това Южният плаж увеличава площта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Хаха

преди 6 години

Тези когато вземат 1000лв ела ми се обади. Имам информация че не вземат повече от 400, другото е разгоди и това с безплатна храна го забрави.Нашите 20 годишни пазят плажовете в чужбина, където наистина вземат по 1000 евро чисто. Няма мафия, няма рекети, няма мутри.Добре дошли в БГ, държавата на тиквите и мафията.

8

саки

преди 6 години

Кой разреши на тоя смотан концесионер на офицерския плаж, да си прави смешната пицария на самия плаж ? Вече не се търпят тия простотии.

7

Наблюдател

преди 6 години

След 10 г ще са средно 60-годишни, а ние тогава ще искаме да са ако може 50- годишни. Така че нека се радваме, че сега не са 60- годишни, защото ще става и по-зле.

fallback