Снимка: Bulgaria ON AIR

Часове след злополучния инцидент с автобус и ТИР на главен път Е-79, при който загина млада жена, започват да се появяват подробности около случилото се.

Още по темата

Сигналът за тежката катастрофа е подаден в 19:40 вечерта. До нея се стигнало след като ТИР с турска регистрация се опитал да изпревари друг камион.

Изпреварването е предприел 36-годишен турски гражданин, който шофирал влекач "Даф" с прикачено ремарке. Той навлязъл в лентата за насрещно движение, в която идвал автобус на фирма "Монтана АТ", пътуващ с 12 души по линията София-Белоградчик.

След като е видял, че няма да стане, водачът на ТИР-а опитал да го прибере обратно в своята лента, при което кабината се връща, но ремаркето не успява и се удря в лявата част на автобуса.

От удара автобусът се завърта и пада в дерето. Студентка на 21 години изпада от превозното средство и загива. Тя е учила във филиал на Великотърновския университет във Враца и се е прибирала към Белоградчик за Гергьовските празници. Иванина е единственото дете в семейството.

Осем други бяха ранени, сред които и бременна жена, на която се наложи принудително раждане 6 седмици преди термина. Към момента новороденото момченце Цветелин и майката Таня са добре и животът им е вън от опасност.

Със счупвания, черепно-мозъчни и гръдни травми останалите ранени се лекуват в болница в Монтана.

Шофьорите на ТИР-а и на автобуса са тествани са алкохол и накротици. И двамата са дали отрицателни проби.

Водачът на ТИР-а е задържан. Предстои експерти от "Криминална полиция" да обследват автобуса и да проверят тахографските шайби на двете превозни средства.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че изпреварване на мокър участък от пътя с висока скорост е причина за тежката катастрофа.

Час преди тежкия инцидент на същия път катастрофират два тира. При този инцидент няма пострадали. По случая тече разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase