Автобус е паднал в дере на главен път Е-79 край с. Смоляновци, има загинал и сериозно пострадали сред пасажерите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази вечер, в 19.31 часа, в полицията е постъпил сигнал за тежък пътен инцидент край монтанското село Смоляновци. Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията и Спешна помощ.

Според първоначалните данни след удар с тежкотоварен автомобил автобус, пътуващ по маршрут София-Видин, е паднал в дере от височина около 2 метра.

Спасителни екипи на ГДПБЗН оказват съдействие за извеждане на хората. Ще бъде използван кран за изтегляне на автобуса. След приключване на спасителната операция ще бъде извършен оглед с цел изясняване на причините за инцидента.

Затворен за движение е път Е-79, в района на катастрофата. Пътуващите могат да ползват обходен маршрут по път III-112 Монтана - Брусарци и път III-114 Дреновец - Дражинци.

На около 10 км от този участък е имало удар и между два ТИР-а. При този инцидент няма пострадали, тежкотоварните автомобили са отбити от пътя и не пречат на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase