Снимка: Facebook
fallback

14-годишният осмокласник, починал след бой със съученик по време на час, си е глътнал езика и е починал от задушаване.

Трагедията се разигра в основното училище "Христо Ботев" в град Славяново, област Плевен.

Засега причината за конфликта не е ясна. Двамата връстници се сдърпали в часа по биология, пише 24 часа.

Oще по темата

След удар с юмрук единият ученик паднал на чина, а после на пода и се ударил лошо. Почнал да се задушава и няколко души, включително и учителят, опитали да извадят езика, но безуспешно. Повикали Бърза помощ, но медиците само констатирала смъртта.

Криминалисти са иззели записи от камерите в класната стая. Образувано е досъдебно производство за смърт по непредпазливост.

Другото момче, участвало в сбиването, е прегледано от медицински екип, поясни говорителят на Плевенската окръжна прокуратура Рени Кирилова пред всекидневника. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

До Аз"Задължително е учители да имат поне елементарни познания за първа помощ."Познанията са едно, но прилагането им е съвсем различно нещо. Ама четно, ако сега почнем да прилагаме и тестове, дали учителите могат да действат като медици, съвсем ще скапем работата.

29

Анонимен

преди 6 години

"Причината за боя между съучениците не е ясна"Защото 14-5 годишните момчета са извести с това, че АБСОЛЮТНО никога не си посягат. Дори и в най-строгите училища, преди 89-а пак се случваха боища. Да, после ни биеха 5 пъти по-жестоко, но до смърт чак да се стигне ?

28

до 27

преди 6 години

Прочети си значението на думата фелдшер и тогава тръгни да спориш. Тази професия е регламентирана в закона и се предлага обучение за нея. Доколко е атрактиван е друга тема. Всички реват за лекар във всяко училище, но не обясняват как ще накарат човек, учил 15 години да стои в учлище, за да превързва рани, гледа зачервени гърла и евентуално да "извади езика" на пострадало дете, при положение, че областни градове затварят болници, поради липса на кадри...

fallback