Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Тази сутрин протестиращи посрещнаха общинските съветници в Стара Загора с палатков лагер.

Причината - общината ще гласува дали да се проведе референдум за промяна в общия устройствен план на парк "Бедечка" в посока отчуждаване на имоти с цел изграждането на нов квартал.

Oще по темата

Протестиращите напомниха, че преди 7 месеца общината е дала обещание пред гражданите да запази максимално зелените площи в парка. В резултат на това, те искат предложението за референдум да не се одобри.

Стефан Анков, общински съветник от ГЕРБ, посочи пред репортер на Bulgaria ON AIR, че няма никакъв проблем в това паркът да се запази. Но за целта общинарите имат нужда от помощта на гражданите.

"Най-важното е общественият интерес, всичко друго е манипулация. Днес общинският съвет ще гласува дали да се проведе референдум по въпроса с "Бедечка". Ако го гласуваме, роля на гражданите ще е да решат въпроса", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Zara South

преди 7 години

Проектът не е лош, затова ще гласувам с "ДА" на референдума!

9

ref

преди 7 години

Как няма да изсичат поголовно и парковете, като цяла южна България вече се изсипа да живее в Стара Загора.

8

Анонимен

преди 7 години

Герберастката по???мия веднага се развилня. Какво да говорим, Цецо Цървула им плаща за да подкрепят грабежите като им хвърля по някоя троха. Наистина Борисов 3 е Трета национална катастрофа. След нея ще има пълна лустрация, затвор и лагери за най-активните за да върнат заграбеното.

fallback