Снимка: архив Булфото

Пореден инцидент в тунел разпали дискусията за поддръжката на пътните съоръжения у нас. В петък се появиха информации, че осветителни тела са паднали върху автобус с пътници в тунела "Витиня" на АМ "Хемус".

По-късно от АПИ съобщиха, че не са паднали лампи, а кабели и мазилка, изкъртени от камион с извънгабаритен това.

Още по темата

"Обследванията, които са направени от експертни групи, са качени на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура", поясни в ефира на "България сутрин" Инж. Ясен Ишев.

"Разговарях с колеги, които отговарят за състоянието на тунела и те твърдят, че са закачени аварийни кабели, които всъщност не са основното захранване на осветителната система на тунела", продължи той.

По думите му отговорността за инцидента е обща.

Не на това мнение обаче е председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов:

"Така и не стана ясно какво се е случило вътре в самия тунел. Оставаме с впечатлението, че всичко се замита и че имаме една диктатура на институциите, която се стреми по всякакъв начин да сложи малкия човек графа "виновен" за всичко, което се случва", заяви той.

В студиото на Bulgaria ON AIR присъства и Георги Атанасов от от Националното сдружение на автобусните превозвачи. Той сподели мнение, че отговорността трябва да я носи този, който поддържа съоръжението.

Иначе във вторник от фирмата, чийто автобус пострада, ще решат какви искания да предявят към институциите заради случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase