Снимка: архив, БулФото
fallback

Възрастна жена от Монтана е дала 9 хил. лв. и златни накити на телефонни измамници, съобщиха от полицията.

Сигналът за измамата е получен в полицията в 15:30 ч. вчера.

Два дни по-рано 81-годишната жена от жк "Младост" 2 получила обаждане на стационарния си телефон от непознат мъж, представил се за инспектор Христов.

Той поискал от нея съдействие за залавяне на престъпници, като я накарал да събере спестяванията си и златни накити и да отиде до София.

Жената взела 9 000 лв. и накити, поръчала такси и тръгнала за София.

Около 13:00 часа в уличка срещу входа на Александровска болница оставила в кашон на земята 8 900 лв., както и 3 златни дамски пръстена по 1 грам всеки, златна жълтица, златно колие с рибка и сърце и златна висулка с форма на куб от 5 грама.

Вчера непознатият отново се свързал с жената, като я накарал да изтегли спестяванията си от банка в размер на около 1 000 лв., но жената била разубедена от служители в клона на банката и впоследствие от полицейски служител да не тегли и предава исканата сума. Потърпевшата е разпитана.

Въпреки разпространената от полицията листовка с указания как възрастните хора да се пазят, телефонните измами не спират и само от началото на 2017 година в региона са регистрирани над 30.

В един от случаите жертвата даде 30 000 лева, в два други - по 23 000 лева, на няколко пъти по 6000 лева. В повечето случаи бяха дадени по 2000-3000 лева.

Най-често жертва на измамниците са възрастни хора. Според криминалисти случаите вероятно са повече, но някои не подават сигнал, след като разберат, че са измамени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 7 години

ОТ КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ , ЗАЩО НЕ Е ДЕКЛАРИРАН В НАП ТОЗИ ДОХОД , ЗАЩО ВСЕКИ ДЕН ПО СКАТ СЕ ОБАЖДАТ ЧЕ ПЕНСИИТЕ НЕ СТИГАТ А СЛЕД ТОВА МЯТАТ ПАЧКИ . МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА ПРЕГЛЕДАТ ВСЕКИ ДОХОД НА ПЕНСИОНЕРА АКО ИМА ЗЕМИ ДА НЕ МУ СЕ ВДИГА ПЕНСИЯТА АКО НЯМА ДА СЕ ВДИГА .

23

Анонимен

преди 7 години

А измамата ГЕРБ ,която лъже хората да гласуват за нея,кой ще я разследва?

22

Анонимен

преди 7 години

Обикновено не се оплакват, че са измамени по-младите. Защо е така, може всеки сам да си отговори.

fallback