Снимка: архив, Булфото
fallback

В седмицата преди Великден традиционното голямо празнично пътуване ще започне още в четвъртък следобед и ще приключи следващия понеделник.

Натоварено се очаква да бъде движението и в събота вечерта, когато много хора ще тръгнат да посрещнат Великден в някои от големите манастири.  Ето защо от "Пътна полиция" са взели необходимите мерки за облекчаване на трафика.

Oще по темата

"Големият пътникопоток се очаква в последния работен ден - четвъртък следобед и затова нашата организация е заедно с колегите от "Автомобилна администрация" и АПИ да подпомогнем трафика, с временната организация на движението там, където трябва да бъде въведена, с извеждането на автомобилите от големите градове, в т.ч. и от столицата. Очаква се да подпомогнем движението и гражданите да са доволни", обяви пред БНТ инспектор Мария Ботева - "Пътна полиция".

Когато хората се сблъскат с някакви проблеми, нека да се обаждат на "Пътна полиция" или на тел. 112, посъветва тя.

По думите й, още в четвъртък патрули ще подпомагат трафика от София към подходите към трите автомагистрали, което обаче не означава, че нарушителите няма да бъдат санкционирани.

В последния работен ден и в първия почивен се очаква голям пътникопоток както към различните дестинации в страната, така и към граничните пунктове към Гърция - обичайни за празнични дни направления.

Така, че ГКПП "Кулата" ще бъде натоварен, което вече случи по Лазаровден и Цветница. Други натоварени направления ще бъдат към големите храмове, както и към Рилския, Бачковския и Троянския манастир, към морето и "Дунав мост".

Затова ще се засилят проверките и за алкохол, наркотици и шофиране без книжки в късните часове на Великден.

От "Пътна полиция" съветват пътуващите да планират добре времето, в което ще пътуват и да не забравят, че по границите има по-засилени проверки, заради новия регламент на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

По Витошка е рядкост да чуеш разковор, който да не е съпроводен с мекане и кекане.

22

Някой

преди 7 години

"КАТ- бди" Като прочетох тази глупост и изобщо не съм чел статията. Просто се сетих колко стотин пъти чета че КАТ обявили "0 толерантност"към незнам си кои, "0 търпимост към незнам си какво".... Вземат си заплатите и не им пука. Пример: Сега като тръгнат абитуриентите да се возят наполовина извън колите ПОСЛЕ щели да получат "честитки" без да ги спират. Е ми те децата няма да се пребият после, а ще се пребият на момента (пази боже). Не ги интересува да ПРЕДОТВРАТЯТ, а да си напишат глобите.

21

...

преди 7 години

съгласен съм с 23, както и че е крайно време да се спре с това разцепление селяни граждани..селянин е човек доста често и роден и живял само в софия с определено тапанарско поведени, не е до това откъде си.просто всичко се прави едно върху друго и се получава хаос.а до номер 2:ето такива като тебе мислещи се за голямата работа са точно най- големите ***. да не е лошо с автобуса или др транспорт ама ти защо даваш само акъл,а не се возиш и ти?крайно време е да има обединение не само разделение

fallback