Снимка: Черно море; Снимката е илюстративна
fallback

Взриви се кораб, дошъл за ремонт в завод "Терем" във Варна. Установено е, че на борда на кораба е имало експлозия, няма данни за пострадали лица и за обгазяване.

Във връзка с подаден сигнал за инцидента, кметът на Община Варна Иван Портних е провел разговори с областния управител Тодор Йотов и с директора на РегиТеремонална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Тихомир Тотев, предава Информационна агенция "Черно море".

"В 10:25 ч. днес се е взривил един от баластните танкове на новопостъпил за ремонт танкер, плаващ под чужд флаг. Следствие на това се е образувал пожар. Със силите на "Терем" и кола от пожарната в Аспарухово, огънят е погасен за половин час. Пострадали хора няма. На кораба очевидно има пробойна, защото е накренен на десния си борд. Това е борда, с който е застанал на пирса в "Терем". Със собствени средства от кораба изпомпват водата, от завода могат да им окажат помощ. В момента пожарни и катери обливат с вода борда на кораба, за да се избегнат вторични пожари. Това е във връзка с предпазните мерки, които се вземат. Какви са причините и хронологията на инцидента, ще научите по-късно. Това е местен инцидент, малък инцидент. Събират се изпарения в баластните танкове, някой нерегламентирано е внесъл огън и е станал пожарът. Комисия, която ще създадем, ще даде повече информация за инцидента", каза областният управител Тодор Йотов.

Провеждани са заварки, но не е ясно дали те, запалена цигара или друг източник са причина за инцидента. Водят се следствени действия.

*Информацията е обновена към 13:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

стаки

преди 7 години

В баластния танк има баласт, сиреч -вода, никакъв достъп на гориво няма, изказвате се съвсем неподготвени и се излагате яко, да не говоря за журналиста списал материала. И преди да се почне огнева работа в баластен или горивен танк, се замерват нивата на газовете задължително.Има и вариант рашките да са правили контрабанда с гориво и вместо баласт да са взели нафта или бензин, нашия "Иван Загубански" преди години гръмна кофердам, пак контрабандичка. че така драги колеги коментатори.

26

Анонимен

преди 7 години

Веско,не лъжи!На кораба има и вградени в корпуса цистерни,които се явяват части от корпуса и даже участват в местната якост на кораба.По същество те са резервоари,съдържащи течност - товари,или гориво за кораба!А иначе и танковете и цистерните по съдържание са една и съща дума - от английски,думата "танк" е идентична на познатата ни дума,"цистерна"!Основните товарни помещения,на корабите за течни и втечнени товари, е прието да се наричат танкове и оттам и корабите танкери.

25

Буков

преди 7 години

Журналистката Вельова е много некомпетентна. Борави с терминология, която и е чужда. Не се излагайте.

fallback