27

стаки

преди 7 години

В баластния танк има баласт, сиреч -вода, никакъв достъп на гориво няма, изказвате се съвсем неподготвени и се излагате яко, да не говоря за журналиста списал материала. И преди да се почне огнева работа в баластен или горивен танк, се замерват нивата на газовете задължително.Има и вариант рашките да са правили контрабанда с гориво и вместо баласт да са взели нафта или бензин, нашия "Иван Загубански" преди години гръмна кофердам, пак контрабандичка. че така драги колеги коментатори.

26

Анонимен

преди 7 години

Веско,не лъжи!На кораба има и вградени в корпуса цистерни,които се явяват части от корпуса и даже участват в местната якост на кораба.По същество те са резервоари,съдържащи течност - товари,или гориво за кораба!А иначе и танковете и цистерните по съдържание са една и съща дума - от английски,думата "танк" е идентична на познатата ни дума,"цистерна"!Основните товарни помещения,на корабите за течни и втечнени товари, е прието да се наричат танкове и оттам и корабите танкери.

25

Буков

преди 7 години

Журналистката Вельова е много некомпетентна. Борави с терминология, която и е чужда. Не се излагайте.

24

Анонимен

преди 7 години

Това е дело на джихадисти.Горбачов е виновен за всичко.Белязания обърка света .Него не го искат и в АДА,защото и ада ще затрие.Най големия шпионин работил за американците.

23

Защо се срамувате

преди 7 години

да напишете, че кораба е руски?

22

Анонимен

преди 7 години

тази снимка е от руската военноморска база Тарсус в Сирия - руски кораб изстрелва ракети по цели на ИДИЛ ...

21

Веско

преди 7 години

До танк=резервоарТанк не е резервоар! На корабите има танкове и цистерни. Първото е част от корпуса, а цистерната се прави отделно и се вгражда.

20

Анонимен

преди 7 години

Някой знае ли какво е "РегиТеремонална дирекция", силно съм озадачен от журналистическите умения.

19

танк=резервоар

преди 7 години

Какъв е тоя танк? Май става въпрос за резервоар?

18

Политик

преди 7 години

До sakiЗдравейте, ще дам всичко от себе си за да отговоря на този въпрос. Много ви благодаря за въпроса. Причината е, че просто никой не го *** за вас г-н saki, нито за българския народ.Пожелавам ви дълголетие и спокойни старини. (ХАХАХА)П.С. Политик съм бил винаги. Говоря от името на всички регистрирани партии, без изключения.

17

Петракиев

преди 7 години

Извинете,но тази снимка не е от Варна!

16

saki

преди 7 години

Парадокс .На обяд тестват сирените, а сутринта в 5 часа никаква тревога, въпреки че не можеше да се диша от миризма на нафта в целия град. Що не включиха сирените да успокоят хората. Както е традиция от Чернобилската авария ,в България винаги се мълчи и гражданите не се предупреждават,когато има някаква авария застрашаваща живота и здравето им.

15

Анонимен

преди 7 години

Предлагам при последващ инцидент да бъде използвана снимка на руски кораб ... няма само натовските да гърмят ;) Пледирам за повече политкоректност!

14

Анонимен

преди 7 години

До 6Не знам дали има третополови ама ти определено си бeзмозъчен.

13

Анонимен

преди 7 години

Скъпи съотечественици, голяма трагедия. Във Волгодонск се е срутил от вятъра паметник на руския строител и не е убил никой. Каква огромна загуба за братския съветски народ.

12

Анонимен

преди 7 години

Това на снимката не е ли разрушител?

11

Анонимен

преди 7 години

Снимката била илюстративна!!! Другия път сложете илюстративна снимка на кораб на фона на ядрена експлозия ... за по голям ефект!

10

друг морски

преди 7 години

Терем до 1990 г. беше само за ремонти на военни кораби , и там бях на ремонт с торпеден катер-26 от Созополската база , а след това съм бил още два пъти на ремонт с химикаловоз . Там се извършват ремонти на кораби до 7-8 хил. тона , защото понтоните са малки !!!

9

Анонимен

преди 7 години

след изборите идва реме застрахователи да се отчитат - просто ще се прибере застраховката и чиста работа, а мусора в бантустан!

8

Зен

преди 7 години

Ква е тая "РегиТеремонална" дирекция? Нещо космическо ще да е! А кораби на ремонт гърмят и дори не е толкоз рядко. И всичко е от неглижиране на правилата за безопасност. Дано няма пострадали хора!