Снимка: Flickr.com
fallback

Макар да ни очаква увеличение на цената на тока от около 1% заради шоковото поскъпване на газа от 1 април, ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-Про искат нов ръст на цените от юли.

Oще по темата
И трите енергодружества са подали заявления в Комисията за енергийно и водно регулиране, а от ведомството ще излязат със становище до края на юни, предаде БНТ.

Увеличенията, които изискват доставчиците от средата на годината, са поскъпване на нощната тарифа с 4,9%, а на дневната с 1,8% за Южна България.

В Североизточна България предложението е токът да поскъпне с 2,6 на сто средно.

От ЧЕЗ, които доставят електроенергия в Западна България, не обявяват исканото увеличение, но подчертават, че държат да бъдат покрити направените от тях разходи за инвестиции и поддръжка на мрежата.

Очаква се идната седмица Комисията за енергийно и водно регулиране да одобри поскъпване на тока в цялата страна средно с 1% от април.

Цената на електроенергията се променя всяка година от юли. Дружествата са длъжни да поискат нови цени до края на днешния работен ден.

Окончателното решение за тарифите взема КЕВР до края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 6 години

ПОРЕДНИЯ ОБИР НА НАШАТА ПАРТИЯ ЛЮБИМА .Г.. рабят Е.. лементарноР.. епубликаБ.. ългарияСАМО ДА СПОДЕЛЯ , ЧЕ В МОМЕНТА. ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ , ЗА ДА НЯМА СТАЧКИ, И ДА НЕ ГИ ИЗЛАГАМЕ , ОБЕЩАВАТ МИЛО И ДРАГО ДАВАТ И ОБЕЩАВАТ . И НЯМА ОТ КЪДЕ ЗАТОВА УДРЯТ БИЗНЕСА ЧЕ СА ПО- МАЛОБРОЙНИ. АКО ИМ ПОВЯРВА МЕ СМЕ / ,,ПРОСТИ,, /ПРЕД ПАРЛАМЕНТА , НЕ ЧАКАЙТЕ........НЕВОЛЯТА НЯМА , ДА ДОЙДЕ .ПРЕД ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И НЯМА ОТ КЪДЕ . ЗА ДА СЕ ,,КРАДЕ,, ПО НОВА ПРОГРАМА.ТОЕСТ НЯМА БЮДЖЕТЕН,, ИЗЛИШАК ,,САНИРАХА БЪЛГАРИЯ СЕГА ДА ВЗЕМАТ ДА НАПРАВЯТ ПО ЕДНА ФОТОВОЛТАИЧНА СТАН

68

ШАРАН БГ

преди 7 години

То не ни чака - ние го очакваме с нетърпение !? Нали се увеличиха / г.жа К.Нинова е спец по въпроса /пенсиите, нали минималната заплата "скочи" неимоверно много. И г-н Б.Борисов, като премиер на РБ, дори се похвали пред Чешкия парламент преди време със "чудесните" български заплати и пенсии !? Препоръча ги на чехите !? Е-е-е-е, какво ще ги правиш тези каймета , българино? Ето, някой ще взема по 7000 лв. на месец, ти си на 400 лв. ... значи средно идва по 3700 лв. Това е пара, ей.......

67

Aнонимен

преди 7 години

Първо да увеличат минималната работна заплата , че сме на дъното на всяка класация. Ама никой не говори за заплати, есеки иска да ти отнеме последните 2 лева. Безсрамници

fallback