Снимка: Институт по океанология

Идентифицирано е тялото на 57-годишния проф. Веселин Пейчев, който изчезна преди 20 дни и беше намерен мъртъв вчера следобед.

Още по темата

Бившият шеф на Института по океанология е намерен обесен в изоставена ведомствена сграда в центъра на Варна, която в момента е неизползваема. Разследващите не са открили следи от насилие.

Сигнал за открития труп е подаден вчера, малко след 14:00 часа.

На тялото са се натъкнали служители на ведомството, които са освобождавали сградата и са изнасяли багаж от нея, съобщи пред "Дарик" говорителят на варненската полиция Ивана Милева.

Проф. Пейчев бе видян за последно на 10 март около 19:00 ч., когато се е качвал на автобусна спирка във Варна. Професорът бил тръгнал към дъщеря си, която живее в кв. "Виница", но така и не стигнал. Преди това той бил с колегата си доц. Димитър Димитров, с когото заедно хванали автобус от кв. "Аспарухово" към центъра.

В издирването му се включи Интерпол, като разпространи негова снимка с кратко описание. Разследващите пък работеха по различни версии, допускайки, че е възможно професорът да е станал жертва на различни интереси от различни сфери на морската дейност и изчезването му може да е вследствие на неговата професионална дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase