fallback

Общ преглед

Наскоро къщичката за книги в "Аспарухов парк" във Варна беше потрошена, а сега и напълно липсва. Къщичката е инициатива на читалището в квартал Аспарухово и дълго време беше място за безплатно обменяне на книги за четене на хората от квартала.

Oще по темата

Там всеки може да остави своя прочетена книга и да вземе друга напълно безплатно от тази импровизирана библиотека сред природата. Хубавата инициатива вече е факт в няколко български града, но за съжаление на много места в страната вандали вече оставиха своя почерк върху добрата идея.

От читалище "Просвета" обещават да опитат да възстановят доброто дело и да направят нова къщичка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Стефанов

преди 7 години

Аз пък смятам, че въпреки вече унищожената къщичка-библиотека е била изключително полезна - като опит и зов за четене. Няма как да станат нещата ако не се пробват многократно. Лесно и бързо се унищожават, трудно и бавно се създават стойностните неща. Аз се боря за децата си.

7

Анонимен

преди 7 години

Вие пък какви сте, на някой просто толкова му се е четяло, че от въленние и нетърпение буквално е изкъртил къщичката и си я е занесъл у тях за да чете в несвяст.

6

Морски

преди 7 години

Пак повече изкара тази къщичка от рампата за инвалиди на плажа в Аспарухово. Там 7 / седем/ дни потънаха едни 10 000 /десет хиляди/ лева.

fallback