Снимка: архив, Булфото
fallback

Във всички страни-членки на ЕС ще бъдат извършени засилени проверки  за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, както и на каски – от водачите и пътниците на мотоциклети.

Акцията ще се проведе от 13 до 19 март. В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия, напомнят от МВР.

По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Уреждат им разни акцийки, че както са се набълбучили с кредити,две-три любовници,пет таралясника и какво ли още не, ако останат на една заплатка, без рушвети,ще четем много често за самоубили се катаджии. Въпреки ниските заплати и лошите условия на труд, няма нито един напуснал, даже се натискат да почнат тази трудна и неблагодарна работа.

18

Анонимен

преди 7 години

До всички нeгpaмотници: пише се "страни членки" без тиренце.

17

й

преди 7 години

НЕПРАВИЛНО ЗАГЛАВИЕ-"...ДЕБНЕ ЗА КОЛАНИ И КАСКИ НА МОТОРИСТИ"-ТАКА Е НАПИСАНО А БИ ТРЯБВАЛО:"...ДЕБНЕ ЗА КОЛАНИ НА ПЪТУВАЩИ В АВТОМОБИЛИ И КАСКИ НА МОТОРИСТИ".КАКТО СТЕ ГО НАПИСАЛИ ТОВА ЗАГЛАВИЕ СЕ ПРИЕМА,ЧЕ МОТОРИСТИТЕ ИМАТ И КАСКИ И КОЛАНИ,НЕЩО,КОЕТО Е АБСУРД,НАЛИ ТАКА???

fallback