fallback

Общ преглед

Фекално-битови води се изливат в базиликата на първата българска патриаршия в Силистра, алармира професор Георги Атанасов, главен уредник на Археологическия музей в градa.

От близо една година в Дунавския парк се е активизирала стара канализация, спряна преди много години при реставрацията и консервацията на разкопките в Националния археологически резерват "Античен и средновековен град Дуросторум-Дръстър".

При всеки по-силен дъжд старото съоръжение прелива и мръсотията на фекално-битовите води се излива върху Патриаршеската базилика от 10-ти век, където е служил първият български патриарх Дамян.

Засегната е и най-ранната крепостна стена на цитаделата на Дуросторум-Дръстър, видя "Булфото". Стената вече е напълно подгизнала, заедно със северния кораб на базиликата и пешеходната пътека за достъп до археологическия комплекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Къде са обединение патриоти, онези с руските знамена и подобни, които са добри и загрижени православни християни?

21

Божидар Димитров

преди 7 години

това не е фекална вода.тази вода е светена

20

Лилит

преди 7 години

Ай сиктир, както е модерно в епохата на толерантността към османското присъствие, приключило с Руско- турската война.Силистренци да объркат посоката на дренаж? Т'ва не може да бъде! Тия там град имат до Голямата река, как ще го сбъркат дренажа?Този, който е издал разрешително за строеж над тази старина, или е одобрил реставрация и консервация с такъв резултат....

fallback