Снимка: Булфото, архив
fallback

Всяка пета кола у нас е без застраховка "Гражданска отговорност". Статистиката сочи, че от 3 492 064 регистрирани автомобила 737 211 се движат без задължителния стикер, съобщиха за "Монитор" от комисията за финансов надзор, позовавайки се на данни от Гаранционния фонд.

В средата на миналата година превозните средства без задължителната полица пък са били малко над 540 хил., което е с близо 200 хил. по-малко от броя на автомобилите, които в момента са на практика извън закона.

Тежката зима, която ни застигна в началото на тази година, пък свали 6 пъти обезщетенията, които изплаща ГФ, когато виновният за катастрофата е без застраховка "Гражданска отговорност" или изчезне от мястото на произшествието.

През първите два месеца на миналата година общо имуществените и неимуществените щети са били 225. Като за този период размерът на задълженията на фонда по тези щети е оценен на 820 хил. лв., а към момента от тях са изплатени едва 410 хил. лв. Причината е, че често потърпевшите обжалват сумата, която експертите определят да им бъде изплатена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Млад шьофор

преди 7 години

Ами те най-големите ЗК в България, които печелят от ГО и Каско са мутренски, нормално е държавата да работи за тях или поне е нормално в държава като нашата. Въпроса ми е защо им позволяваме ? Защо няма протести, когато застрахователите и АПИ безчинстват ? В Германия като им дигнат бензина с няколко евроцента веднага започват масови протести у нас само пишем във форумите. Или както е казал шопът :"И пет лева да стане бензина па ше карам, и пет стотинки да стане па ше краднем"!

30

DiesIrae

преди 7 години

Една *** африканска страна Зимбабве която бай Тиквонии и всите останали червени,зелени,сини, *** и др. немогат да я намерят на картата има електронно правителство. Може да кандидатстваш за гражданство и да основеш фирма за 15 мин през интернет. А ние в Европа все още с длетата да се разписваме на каменните плочи в държавна администрация. Колко е сложно това. Един общ сървър с данни. Всеки чиновник с достъп до данните който му трябват и край с опашки, стикери, лепенки и куп други простотии.

29

DiesIrae е прав

преди 7 години

Винетка и гражданска трябва да са на водача, ако имаш две коли , само едната е на платното, не може и двете да караш наведнъж!И винетката трябва да е от дата до дата!Тези неща доказват че политици и мафия са едно и целта им е една - яко дране на народа!

fallback