31

Млад шьофор

преди 7 години

Ами те най-големите ЗК в България, които печелят от ГО и Каско са мутренски, нормално е държавата да работи за тях или поне е нормално в държава като нашата. Въпроса ми е защо им позволяваме ? Защо няма протести, когато застрахователите и АПИ безчинстват ? В Германия като им дигнат бензина с няколко евроцента веднага започват масови протести у нас само пишем във форумите. Или както е казал шопът :"И пет лева да стане бензина па ше карам, и пет стотинки да стане па ше краднем"!

30

DiesIrae

преди 7 години

Една *** африканска страна Зимбабве която бай Тиквонии и всите останали червени,зелени,сини, *** и др. немогат да я намерят на картата има електронно правителство. Може да кандидатстваш за гражданство и да основеш фирма за 15 мин през интернет. А ние в Европа все още с длетата да се разписваме на каменните плочи в държавна администрация. Колко е сложно това. Един общ сървър с данни. Всеки чиновник с достъп до данните който му трябват и край с опашки, стикери, лепенки и куп други простотии.

29

DiesIrae е прав

преди 7 години

Винетка и гражданска трябва да са на водача, ако имаш две коли , само едната е на платното, не може и двете да караш наведнъж!И винетката трябва да е от дата до дата!Тези неща доказват че политици и мафия са едно и целта им е една - яко дране на народа!

28

DiesIrae

преди 7 години

Да не говорим, че с тия стикери като първобитните. Направете го като Румънците. Свинетка влизаш и плащаш на касата. Дават ти касова бележка и това е! Като те спре полицията - проверяват регистрацията и готово. Няма стикери микери, талончета и куп други безполезни глупости който само оправдават по висока цена. ГО на водача на автомобила (колата и да иска не може да отиде да си направи вноските по ГО, прави го водача така, че застраховката е на него). Егати не се наядоха тия *** вече.

27

DiesIrae

преди 7 години

2 пъти са ме блъскали - ползата от ГО беше точно 0. За какво ми е тогава?Отиваш при застрахователя и почва - дискове и накладки сменени миналата седмица консуматив. Защо си сменил двата амортисьора (*** даже незнае, че не се сменя само 1) джанта и гума, фар, крушки и куп други неща консуматив. Накрая му казах пиши и мен и колата консуматив и върви да *** майка си. Та каква ми е ползата да плащам ГО когато като стане на въпрос те да плащат всичко е консуматив?

26

Анонимен

преди 7 години

АКО НЯКОЙ ВИДИ МИЛИЦИОНЕРСКА КОЛА С ГРАЖДАНСКА..ВИНЕТКА И ПРЕГЛЕД НЕКА СЪОБЩИ--ТОВА ЩЕ Е НОВИНА!ТАКИВА НЯМА!

25

Анонимен

преди 7 години

Аз съм с европейска регистрация! Вчера отидох с SDI на Кауфланд да си направя гражданска докато колата е в България, не се и знае колко ще съм тук! Така! Отидох да им дам пари а те ми казаха, че не можело, трябвало да е регистрирана! Едната жена обаче каза - може ама няма да ти важи пред КАТ!Гледам , мигам и се чудя на поредния абсурд, може ама няма да важи! И сега карам без гражданска, не защото не искам а защото акъла им горе е толкова!

24

Анонимен

преди 7 години

Само дето по-голямата част от тези 700000 коли не се движат. Второ, нали като няма ГО отпада от регистрация. Как става така, че хем регистрирана, хем се твърди, че е без ГО?! Хайде поне малко акъл влагайте в новините.

23

смЕх

преди 7 години

Понеже сте сложили снимка с винетките да напишете нещо ,че се оказаха незаконни и съда ги осъди или мълчите ,че нямате опорни точки .

22

Мнение

преди 7 години

Това са само статистически данни. В нашето семейство имаме 3 коли, като карам само една (само аз съм шофьор), а другите две не се карат, но ги държа по сантиментални причини (наследство са ми за съжаление) и не им правя и ГО. Не мисля, да ги спирам от движение, защото са в много добро състояние, но ако ми се наложи да шофирам някоя от тези коли, тогава веднага ще си направя ГО. По закон трябва да правя и на трите щом имат регистрация, което е лобистка история за мен!!!

21

sante_dog

преди 7 години

На мен ми направи впечатление следното изречение "Причината е, че често потърпевшите обжалват сумата, която експертите определят да им бъде изплатена."Т.е експертите не оценяват реално разходите за възстановяване на щетите по автомобилите и едва 50% от хората се хващат да се борят с тази неправда. Начислява се едно измислено овехтяване което е нереално - примерно как овехтява челно стъкло? Или фар? Дерат ни с високи цени, а плащат стотинки и прибират разликата...

20

Извънземен

преди 7 години

Говорите за ГО а сте пляснали снимка на винетки. Откачена работа....По темата - нали щяха да се свалят регистрациите на колите които нямат платена ГО, какво стана? Или само лаеха за да карат хората да си плащат? А и като се замисля - аз регистрацията на автомобила съм си я платил, както и регистрационните табели съм платил в КАТ, как така ще ми ги вземат след като съм ги платил? Ще ми върнат ли парите?????

19

Анонимен

преди 7 години

и накрая пак го отнасят съвестните платци.

18

zeus

преди 7 години

До до 19Никакъв проблем нямам, само констатирам факта, че като колите не се карат е нормално да не са си подновили застраховката и това не ги прави нарушители.

17

МИНЕТКА

преди 7 години

И защо не сте сложили снимка на ''Гражданска отговорност''?!

16

до 19

преди 7 години

Плащаш си за периода за който управляваш автомобила. като пропуснеш срока ако ще караш, си вадиш нова, старата изгаря. Не виждам какъв е проблема та се вайкаш, че колите били паметници. Ти си я караш целогодишно и ти трябва гражданска постоянно. Има хора си карат сезонно автомобилите. Тва е. А освен това да направят гражданската по 1000 лева, тогава съвсем няма да купуват.

15

Анонимен

преди 7 години

Как да си обясним факта ,че глобата за липса на гражданска застраховка е над 400 лв , а липсата на техн. преглед е 20 лв.Много просто.Държавата се е сляла със застрахователната мафия.При застраховките са едни от най-големите печалби.За шарен лист и стикер плащаш над 200лв., а товарните коли и автобуси по няколко хиляди.Близо милиард е чистата печалба на тези мафиоти.

14

zeus

преди 7 години

Пред блока половината коли цяла зима бяха паметници понеже или не палеха, или нямаха зимни гуми. Може да са без застраховка, но определено не се движиха. Иначе целта на статията е ясна, готвят ни поредното вдигане на цените за ГО с оправданието, че изрядните трябва да плащаме и заради другите.

13

Елемаг

преди 7 години

Редакцията,сериозно ли никой не е проверил,че тази статия същата я публикувахте вчера горе-долу по същото време?Имате сериозен проблем там, целият колектив!!Даже бях коментирал случая с продадената от мене кола и онзи,дето не я застраховал.Май сте разграден двор нещо!!

12

Рекетьорите

преди 7 години

застрахователи няма да могат да хванат ранните записвания за Малдивите и Бали тази година! Тююю, язък! Сега ще трябва да чакам милиционерите да натиснат собствениците да си купят застраховката, само разходи, разходи-време, тежък мутро-милиционерски труд, изобщо мъка!