Снимка: BTV
fallback

В хотела, в който в събота 4-годишно дете беше засмукано от джакузи и пострада, не е имало спасител на мястото на инцидента, разказа майката на момиченцето.

4-годишната Изабела и майка й не за първи път отиват да поплуват в този хотел. Решили първо да загреят в джакузито.

Oще по темата

"Тя седна на другия край, за да е "точно като мама". Започна да пищи, аз се опитах да я издърпам, но не можех да я извадя", каза майката пред bTV.

"Майка ми извика за помощ и тогава изключиха вакуума. Нямаше решетка, капак, нищо. Просто дупка", допълни тя.

Изабела е в тежко състояние след две операции, защото голяма част от тънките й черва са засмукани от създадения вакуум.

В момента тече досъдебно производство за причиняване на телесна повреда поради немарливост.

"Нямаше дори предупредителни надписи. Нищо! А аз бях там, всичко стана пред очите ми", каза още майката.

За липсата на решетка отговорност носи собственикът, уточниха от Държавната агенция по метрология.

Оказва се, че никоя институция в държавата не контролира джакузитата. Правомощията на Държавната агенция по метрологията се простират само до търговската мрежа, а междуведомствените комисии към общините проверяват само басейните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Азе

преди 7 години

Чудя се как това не е гръмнало по тукашните медии. Със сигурност трябжа да го качат в саита на gov.uk за едно от нещата с което трябва да се внимава като доидеш на почивка в българия (освен разбира се да се пазиш от куршуми щото някоя мутра може да си разчиства сметки). Тук в тази страна спазват стриктно правилника щом се касае до безопасност. Абсурд да не сложат табела. Дано да оцелее детето макар че ще им трябва стабилна психотерапия до живот след това....

79

Анонимен

преди 7 години

Ходих веднъж в подобен хотел , късен мутробарок. Бяха сложили от най-евтините плочки на басейна дето се хлъзгат ужасно, в сауната нямаше дървена скара на пода нито предпазна решетка около печката. Хлъзгат се на мокрите плочки и падаш на нажежената печка. Персонала и собствениците на хотелите в България или са *** или не им пука. Работя на круизни кораби и знам колко сериозно се гледа на безопасността там. А в БГ никой не обръща внимание на безопасността.

78

Анонимен

преди 7 години

За такова нещо ще осъдиш собственика за няколко милиона долара в САЩ. А тука важи българската максима "Абе то и така може". Голяма работа че нямало решетка. И да умре някой българския съд никого няма да осъди. Най-много да глобят виновника 100 лева.

fallback