Снимка: Черно море

4-годишното момиченце, което бе засмукано от помпа на джакузи в басейн на хотел "Адмирал" в Златни пясъци, е в критично състояние и с опасност за живота. Това съобщи д-р Румен Христов, специалист по хирургия в МБАЛ "Св. Анна" във Варна.

Още по темата

Половин час след инцидента в събота детето е откарано в интензивното отделение на болницата, където му е направена спешна операция.

"Никога не съм виждал подобен случай и се надявам никога повече да не видя", сподели хирургът.

Оказва се, че травмата е изключително тежка. Тънките черва са излезли от тялото, пробити са дебелото и правото черво. Макар че са извършени операции и кръвозагубата е преодоляна, детето е в критично състояние, в шок и със сериозна опасност за живота.

"До 10-на дни ще стане ясно дали момиченцето ще се върне към живота", каза д-р Валентин Власаков, началник на отделението по Анестезиология и Реанимация.

Той допълва, че ако детето оцелее и излезе от критичното състояние, ще се наложи да му бъдат направени операции на няколко етапа. Засега обаче се бори за живота си, предава Информационна агенция "Черно море".

Припомняме ви, че 4-годишното момиченце е било с майка си и баба си, британски граждани, на 25 февруари в хотела. Докато били в джакузито, детето решава да се премести по-близо до майка си, когато е засмукано от смукателната помпа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase