Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Нова опасност по автомагистрала "Tракия". Огромни бетонни парчета падат от някои от надлезите по аутобана, съобщава Нова тв.

Oще по темата

Над 30 са надлезите по автомагистрала "Тракия". 10 от тях са рискови. И при най-малката вибрация от преминаващи превозни средства по надлеза, камъни хвърчат надолу. А падайки отгоре, има риск да ударят всеки превминаващ автомобил. Последствията могат да са фатални.

Повечето шофьори дори не подозират за опастността по една от най-натоварените магистрали у нас.

Бетонните конструкции са се напукали в следствие на ерозията и атмосферните условия. Но истината е, че опасните надлези, някои от които са на повече от 40 години, досега не са ремонтирани.

Отговорността да премахнат от надлезите  откъртилите се бетонни парчета е на фирмите, поддържащи магистралата. Фактът, че проблемите по магистралите са много, призна и бившият директор на пътната агенция Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Наблюдател

преди 7 години

Е, Борисов и компания са свикнали да взимат дебели комисионни от строителството на магистрали и не само .... От ремонти и подръжки на тунели и мостове обаче такева не се вземат! За това същия ще продължи да са биe в гърдите "колко е посторил" и съответно на пострадалите броя от падащи лампи, бетони..... ще продължава да се увеличава! Комисионните "спускат пердето" пред всякакви морални категории и ги пращат изцяло в света на белетристиката!

22

Партиен член

преди 7 години

Вината на Лилито е че не поддържаше направеното преди нея.Всички които заемаха този пост след промените имат същата вина.Ако видите колоните на мостовете по Тракия и Хемус ще загубите желание да минавате по тях.Лошото е че старите пътища които са алтернативни на магистралите са още по зле.Следващият инцидент ще е когато падне цял мост или надлез.И тогава естествено това ще е случайност.

21

Анонимен

преди 7 години

от много време се срутват мостове тунели защо сега чак го правят на въпрос

fallback