Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Застрахователите предупреждават, че ни чакат по-скъпи застраховки за автомобилите. Причината: Новите правила на КАТ за двустранните споразумения между шофьорите при катастрофи без жертви.

Според промяната водачите няма да търсят катаджии, ако няма пострадали. За тях ще отговарят застрахователите.

Това според "Пътна полиция" ще облекчи шофьорите, но за застрахователите промяната ще доведе до още агресия на пътя и злоупотреби с изплащането на щетите.

Юрий Тодоров, председател на "Асоциация за застрахователна сигурност" пресмята, че това неминуемо ще се отрази на цената на застраховките, минимум с 10% отгоре за "Гражданска отговорност".

Занапред справките за изплатените обезщетения за щетите при ПТП-та ще бъдат включени в нов вид регистър към Гаранционния фонд на застрахователите. Той ще е източникът на информация за застрахователите за поведението на клиентите им по застраховката "Гражданска отговорност".

Подробностите по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Тъпанар

преди 7 години

... Хубу, разбрахме! А какво се случва ако и двамата са пили? Мерят си пробите и този с повечето е виновен? А съдебната система? Ако няма убит, да си се съдят сами?

97

Партиен член

преди 7 години

В Италия например е така.МПС с Италианска регистрация ме удари обадихме се на полицията.Те казаха ако искаме да ги чакаме 2 часа ако не да правим протокол.Направихме протокол и кой от къде е.Каското ми пое щетите без проблем.Друг е въпроса че тук това ще доведе до далавери.

96

Додо

преди 7 години

Това да не се вика полиция при "по-леки" катастрофи е безумие! Някой, някъде е замесил някаква далавера да източва кинти! Това е братя цялата работа, иначе, дори и най-дивия и глупaв милиционер може да се досети, че да очакваш катастрофирали сами да си оправят щетите и да определят вина е дефиниция за психично отклонение!

fallback